Meer recreatie bij het Valkenburgse Meer. | Foto: A. van Duijvenvoorde.
Meer recreatie bij het Valkenburgse Meer. | Foto: A. van Duijvenvoorde. Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Plannen voor meer recreatie in dat gebied

Stichting n Pieter van der Ham, voorzitter van Stichting Nationaal Smalspoor, wil met zijn stichting nauw betrokken worden bij de plannenmakerij.

'Onze museumorganisatie is al gedurende bijna 25 jaar de belangrijkste gebruiker van het recreatiegebied Valkenburgse Meer. Wij zijn blij met de overgang van provincie naar gemeente, maar er liggen wel toezeggingen uit het verleden die niet goed zijn geregeld door de provincie.' Zoals een mondelinge toezegging om de groenstrook naast het buitenmuseum te mogen gebruiken.

'Het is een logische gedachte om het Smalspoor bij alle ontwikkelingen te betrekken. Er zijn al eerder contacten geweest, maar dat is er al weer een tijdje geleden. Toen is al toegezegd dat er uitgebreid participatie komt. Dat wil ik nog eens benadrukken', zegt de wethouder toe.

'Ik heb liever geen windmolens daar'

Maar eerst moeten de gronden officieel worden overgedragen en dat is nog niet gebeurd. In het voorstel van het college van burgemeester en wethouders staat: 'Indien er geen overstemming wordt verkregen over de grondoverdracht, wordt het project beƫindigd'.