Martijn Tjon-A-Njoek in actie tijdens RBB-Sneek. |Foto: Hans Heemskerk
Martijn Tjon-A-Njoek in actie tijdens RBB-Sneek. |Foto: Hans Heemskerk Foto: hans heemskerk

Rijnsburgse Boys moet het gewonnen puntje koesteren

Voetbal n 'We hebben wel strijd geleverd, maar toch te weinig laten zien'. Trainer Pieter Mulders was eerlijk na het 2-2 gelijke spel van zijn ploeg tegen ONS Boso Sneek. 'We moeten dit punt maar koesteren'.

De tweede thuiswedstrijd van Rijnsburgse Boys had werkelijk alles in zich om een hele goede te worden. De eerste (tegen Huizen) was immers overtuigend gewonnen, het was mooi weer, er lag een uitstekende grasmat en de uitwedstrijd een week eerder was onnodig verloren. Kortom voldoende ingrediënten voor de geel-zwarten een goede wedstrijd op de mat te leggen. Tegen Sneek waren er zeker mogelijkheden op een overwinning, zeker na het scoren van de 1-1. Een wat klungelig ogend doelpunt van Sneek gooide echter roet in het eten.

De bekende basiself traden aan op de mat waar eerder die week ook op was getraind. Dit omdat het traningsveld op dinsdagavond in beslag werd genomen door de ´tweede elf´ van Mulders. Zij speelden tegen de reserves van VVSB en wonnen overtuigend met 5-0. Een wedstrijd waarin vooral Max Hudepuhl zich onderscheidde. Hij scoorde drie keer. Een nuttige oefenwedstrijd voor spelers die net achter de basis opereren. De wedstrijd tegen VVSB toonde aan dat het met ´de bank´ van Rijnsburgse Boys wel goed zit.

Tegen Sneek liep het in de eerste helft niet naar wens. De ploeg uit Friesland kreeg maar liefst vijf corners op rij. Uit een hiervan kopte Buining keihard raak. Mulders: 'We kregen de tweede bal niet en liepen in deze fase teveel achteruit. Bovendien vond ik Sneek bij vlagen goed spelen'. Het toonde maar weer eens aan dat er voor de oefenmeester uit Almere nog genoeg werk te doen is. Mulders zal zich ongetwijfeld gelukkig prijzen met de aanwezigheid van Rachid El Yaakoubi in zijn ploeg. Hij omzeilde, vijf minuten na de rust, twee spelers van Sneek en scoorde ongeveer vanaf de achterlijn de gelijkmaker. Hierna dacht ´heel´ Middelmors dat het tij alsnog zou keren en de volle winst in huis kon blijven. Echter een ongelukkig doelpunt acht minuten later gooide roet in het eten. Hidde prijs kreeg een schot van Ale de Boer tegen de voet, de bal hobbelde door en ook Richard van Nieuwkoop kon net niet voorkomen dat Sneek opnieuw op een voorsprong kwam. Een tegenvaller die Rijnsburgse Boys nog meer tot aanvallen dwong. Van Nieuwkoop moest vlak voor tijd nog reddend optreden en invaller Wijks kon in de laatste minuut op de hem bekende wijze op de rechterkant opstomen en voorgeven. Doelman Stevens kon niet anders dan de bal wegstompen. Gelukkig voor de Rijnsburgers voor de voeten van Jorn van Lunteren die tekende voor de verdiende gelijkmaker. Zaterdag speelt Rijnsburg uit tegen DVS ´33 in Ermelo, aanvang 15.00 uur.