De eerste paal gaat de grond in. | Foto: pr.
De eerste paal gaat de grond in. | Foto: pr. Foto: pr

Bouw nieuwe woningen in 't Duyfrak

Start n Vorige week donderdag is de eerste paal geslagen voor de bouw van 40 nieuwe woningen in 't Duyfrak in Valkenburg.

Wethouder Krijn van der Spijk en toekomstig bewoonster Francesca van der Plas verrichtten de symbolische starthandeling. Ontwikkelaar VanZessenClaer heeft in samenwerking met de gemeente Katwijk het plan voor dit inmiddels vijfde deelplan voor de wijk gemaakt. Deze fase bestaat uit vrijstaande, geschakelde en rijwoningen, die allemaal onder kwalitatief hoge eisen met oog voor detail zijn ontworpen. De woningen komen tussen de bestaande bebouwing en de Dorpsweide te liggen, en zijn inmiddels allemaal verkocht.

't Duyfrak is inmiddels een volwassen wijk geworden, met verschillende soorten woningen in een prachtige groene en waterrijke omgeving. Vanaf een ligplaats in de sloepenhaven in het midden van de wijk is een mooie vaarroute zo ontdekt. Verder is er volop speelgelegenheid voor kinderen, en is de Brede School in de Dorpsweide al weer ruim een jaar in gebruik.

Met de startende bouw van de 40 geplande woningen in fase 5 komt de wijk steeds dichter bij de voltooiing. Veel mensen wonen inmiddels al jaren naar tevredenheid in hun huur- of koopwoning in de wijk. En ook in de volgende fases komt er voor elk wat wils. Binnenkort start de verkoop van fase 6, waarin 47 rijwoningen, tweekappers en herenhuizen worden gebouwd. Ook komen er 37 appartementen met een prachtig uitzicht over de Oude Rijn. In volgende bouwplannen wordt naar verwachting ook weer een aantal bouwkavels aangeboden. Meer informatie over het huidige aanbod en de wijk is te vinden op de projectwebsite www.tduyfrak.nl.


Doe mee met Dart-toernooi tijdens de Mart

Première n Weer eens wat nieuws tijdens de Valkenburgse paardenmart en een mooie uitbreiding op het bestaande programma.

Dart team Valken, de Jivak en de Peuk gaan op zoek naar de nieuwe Michael van Gerwen. Zaterdag 10 september gaat 's middags om 15.00 uur de Peuk, gelegen aan het Recreatiepad Valkenburg, open voor de jongeren tot 18 jaar. Zij gaan zich per leeftijdcategorie met elkaar meten in het bekende 501 principe. De organisatie bekijkt per wedstrijd over hoeveel legs dit gespeeld gaat worden. Aan dit toernooi zijn geen kosten verbonden en voor elke deelnemer is er een leuke herinnering.

Diezelfde avond kunnen de 'oudere' inwoners van Valkenburg een pijltje komen gooien en zich met elkaar meten. Het is een recreatief evenement waarbij iedereen welkom is. De zaal gaat om 19.30 uur open en om 20.00 uur zal er een dubbel knock out toernooi gestart worden. Inschrijfgeld is €2,50. Dit geld wordt verdeeld onder de beste deelnemers en de absolute nummer 1 gaat met de wisselbokaal naar huis. De organisatie gaat er al een klein beetje vanuit dat het een succes gaat worden. Ook als je niet van darten houdt, maar wel van gezelligheid, kun je langs komen om te kijken, aan te moedigen en een drankje doen.

Het maximaal aantal deelnemers per toernooi is 32 personen. Vooraf inschrijven is mogelijk via martdarten@gmail.com. Graag hierbij naam en leeftijd vermelden.


Lezing over Zuid-Amerika

Bibliotheek n Het is niet altijd nodig om zelf naar een gebied te reizen om er een goed beeld van te krijgen.

Wie belangstelling heeft voor Zuid-Amerika, zal door de bijzondere verhalen en de prachtige foto's van Jurriaan van Eerten en Eline van Nes volop kunnen ervaren hoe het leven op dit continent is. Het schrijver/fotografe-duo neemt u op maandag 26 september mee naar Zuid-Amerika en vertelt over de moeilijke, grappige en uitdagende momenten waaruit hun werk bestaat. De lezing wordt gehouden in Het Dorpshuis, aanvang 20.00 uur. Toegangskaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en via de website van Bibliotheek Katwijk: www.bibliotheekkatwijk.nl. Ga naar de Kaartverkoop, kies de activiteit, betaal met iDEAL en print uw toegangskaart(en). De zaal is open vanaf 19.30 uur. Toegang: € 7,- voor leden en € 9,- voor niet-leden.