Masies Artien in actie tijdens IJsselmeervogels-RBB. |Foto: Hans Heemskerk.
Masies Artien in actie tijdens IJsselmeervogels-RBB. |Foto: Hans Heemskerk. Foto: H Heemskerk

Winst en verlies voor Rijnsburgse Boys

Voetbal n Het zijn drukke tijden voor Rijnsburgse Boys 1. Een vroege competitiestart met doordeweeks een voorronde voor de KNVB beker. Drie dagen later was het alweer tijd voor een competitiewedstrijd.

Vorige week woensdag werd afgereisd naar het Brabantse Uden. De plaatselijke trots Udi ´19/Beter Bed, ook uitkomend in de derde divisie (zondag) was de eerste tegenstander van Rijnsburgse Boys in het KNVB bekertoernooi. Een belangrijke wedstrijd, want bij winst zou de club in de grote pot gaan met namen van alle clubs die definitief gaan strijden om de KNVB beker. De geelzwarten gingen zaterdagavond mee in de loting en kwamen daar al snel uit naar boven. Er werd een thuiswedstrijd geloot tegen Jupilerclub Almere City, de club afkomstig uit de woonplaats van Rijnsburg trainer Pieter Mulders.

Hij stuurde tegen Udi ´19 dezelfde elf het veld in als een paar dagen eerder tegen Huizen. ´Never change a winning team´ zal hij gedacht hebben, maar de ene wedstrijd is de andere niet. Hoewel Rijnsburgse Boys de bovenliggende partij was, wist het ternauwernood met 0-1 te winnen. Rachid El Yaacoubi was met een fraai doelpunt de matchwinner. Dit was na ruim een half uur spelen. De tweede helft was nog maar net begonnen toen Udi ´19 een, betwistbare, penalty kreeg. Doelman Richard van Nieuwkoop moest deze maar liefst twee keer stoppen. Scheidsrechter Van der Laan vond het nodig deze, wegens te vroeg inlopen, te laten overnemen. Van Nieuwkoop werd deze avond de meest besproken Rijnsburger.

Of deze doordeweekse inspanningen teveel van het goede zijn voor de Boys zullen we nooit weten. Feit was wel dat zij zaterdagmiddag tegen IJsselmeervogels matig begonnen. Gelukkig toonden ook de Vogels (zij wonnen een bekertreffen tegen Quick Boys met 0-2) ook weinig initiatief. Misschien kwam het door het warme weer. De eerste helft telde maar liefst twee drinkpauzes. Voor de 1.200 toeschouwers viel er in de tweede helft aanmerkelijk meer te genieten. Voor de geelzwarte aanhang wat minder maar goed, er gebeurde in elk geval van alles. Rijnsburg kwam via Jongeneelen op een onverwachte 0-1 voorsprong en vanaf dat moment ging bij Uien eigenlijk alles mis. Een opstootje, een aantal gele kaarten, een onnodige rode kaart voor aanvoerder Verdam en (erger nog) twee doelpunten tegen. Sherwin Grot, hij ontving later rood na een opstootje met Joël Tillema, omzeilde de complete Rijnsburgse verdediging en scoorde de gelijkmaker. Invaller Burgerhout toonde zijn waarde en maakte de winnende goal. De Rijnsburgse counters leverden helaas geen gelijkspel op.

Een, hopelijk, kleine kink in de kabel van Pieter Mulders. Hij vond dat zijn team een gelijk spel had verdiend. Zaterdag zijn er weer drie punten te verdienen, dan komt ONS Boso Sneek op bezoek. Eens kijken of de Rijnsburgers zich bij de bovensten kunnen handhaven.


Jong Flora Band deelt sleutels uit

n Kraak jij de kluis?

Prijs n In de hele maand augustus deelt de Jong Flora Band mysterieuze sleutels uit. Wie weet kwam jij, of uw kind, er ook wel met eentje thuis.

Ergens gekregen in de feestweek, of van een vriendje, of op school. Maar wat is daar nou precies de bedoeling van? Op zaterdag 3 september kun je de sleutel komen proberen op de kluis op ons clubgebouw, 'de Kazerne'. Past jouw sleutel op de kluis? Dan win jij een tablet of een spacescooter. Maar als jouw sleutel niet past, niet getreurd. Je kan namelijk, als je goed op zoek gaat in ons clubgebouw, een code vinden. Heb je deze gevonden, dan kan je een tweede kluis proberen te kraken. Kom jij je sleutel proberen? We zien je graag, zaterdag 3 september, tussen 10.00 en 15.00 op 'de Kazerne', Waardlaan 1a te Rijnsburg. Heb je geen sleutel ontvangen maar wil je wel graag deelnemen? Uiteraard hebben wij op 'de Kazerne' nog meer sleutels. Let op, één sleutel per kind. Deelname is tot 15 jaar.

Afbeelding