Door de inzet van velen was de corso avond weer een groot succes. | Foto: pr.
Door de inzet van velen was de corso avond weer een groot succes. | Foto: pr. Foto: pr

Uitbundige corso avond

Attractie n Geen haring zonder uien voor de Lions Club Rijnsburg-Valkenburg.

Vrijdag 12 augustus jl. vond het alom bekende Flower Parade feest plaats. Het feest, gehouden in een hal van veiling FloraHolland, was weer een groot succes. Wat jaren geleden is begonnen als een bezichtiging van de praalwagens voor het publiek is nu één van de drukst bezochte attracties van de Rijnsburgse feestweek geworden.

Er wordt door de Lions teruggekeken op een zeer geslaagd evenement waarbij een bedrag van € 15.000 werd opgehaald. Hier is nog een bedrag aan toegevoegd doordat Parlevliet & Van der Plas BV 500 haringen sponsorde en Heemskerk Fresh & Easy vervolgens € 2 per haring sponsorde. De dames van de klederdrachtgroep van het Genootschap Oud Katwijk deelden de haringen, natuurlijk mét uien, uit bij de stand van Heemskerk fresh & easy.

Alle netto opbrengsten van de avond zijn bestemd voor lokale goede doelen; dit jaar: Een fietstocht door Rijnsburger Arjan Dronkert ten behoeve van patiënten van de spierziekte Duchenne. De Dag van de Mantelzorg in Katwijk en omstreken. World Servants, een groep Rijnsburgse jongeren, die in Guatemala een kinderopvangcentrum bouwt. Het Jarakin Instituut. Bloemenkweker Jan Prins bouwt in Haïti een nieuwe school.Expertise Huntington bij Topaz Overduin in Katwijk. Mede dankzij de vele sponsors kon de Lions Club Rijnsburg-Valkenburg deze actie tot een succes maken.