Richard Verheij kijkt terug op zeven mooie jaren bij De Laatste Eer. | Foto: CvdS.
Richard Verheij kijkt terug op zeven mooie jaren bij De Laatste Eer. | Foto: CvdS. Foto: Carin van der Spijk

Richard Verheij stopt als uitvaartleider

n 'Bijzonder wat je voor een familie kan betekenen'

Afscheid n 'Ik ga het onwijs missen, want het is prachtig werk. Maar ik kies met mijn nieuwe baan voor meer regelmaat'.

Dit zegt Richard Verheij, een van de uitvaartleiders bij Uitvaartvereniging De Laatste Eer. Na bijna zeven jaar dit mooie werk gedaan te hebben kiest Verheij voor een ander mooi vak: koster van de Immanuelkerk. Richard vertelt: 'Ik ben al ruim 16 jaar hulpkoster en ik krijg nu de kans om koster Jan van Delft op te volgen. Hij gaat binnenkort met pensioen. Daardoor schep ik meer regelmaat in ons gezinsleven'.

Richard heeft altijd met veel plezier het werk van uitvaartleider gedaan. Eerst samen met José de Haas, en nu alweer een aantal jaar met Jantine Verbeek-van Klaveren. 'We hebben om de week beschikbaarheidsdienst, en in zo'n week heb je altijd de telefoon bij je. Soms heb je een week geen uitvaarten, en de volgende week komen er zomaar weer drie of vier meldingen binnen. Deze onregelmatigheid maakt het werk afwisselend', vertelt Verheij. Toch kiest hij nu voor regelmaat en een fulltime job.

Richard Verheij kijkt terug op zeven mooie jaren. 'Het is een heel mooi vak en ik ben er trots op dat ik voor zoveel mensen in een verdrietige periode iets heb kunnen betekenen. Iedere uitvaart is uniek en elke keer proberen we samen, met de familie, een mooi afscheid van een dierbaar familielid te verzorgen. Ik sta er versteld van hoe je je in een korte periode zo met een familie verbonden kan voelen', vertelt Richard. Daarbij noemt hij ook de inzet van zijn collega's. 'Wij als uitvaartleiders krijgen de melding van overlijden binnen, organiseren en zijn het aanspreekpunt voor de familie. Maar het overleden lichaam moet opgehaald en verzorgd worden, en zo zijn er nog meer zaken die achter de schermen gebeuren. Ons team van De Laatste Eer is goed op elkaar ingesteld en dat werkt heel prettig', zo heeft Richard de afgelopen jaren ervaren.

De nieuwe uitvaartleider is Gerard van der Plas, uit Noordwijk. Per 1 augustus 2016 maakt hij deel uit van het team van De Laatste Eer.