Ondertekening overeenkomst. v.l.n.r.: André van den Bos, Jan Remmelzwaal en Erik Versnel. | Foto: pr.
Ondertekening overeenkomst. v.l.n.r.: André van den Bos, Jan Remmelzwaal en Erik Versnel. | Foto: pr. Foto: pr

n Ondernemershuis Katwijk tekent eerste partnercontract

Actief n Ondernemershuis Katwijk heeft vandaag een eerste samenwerkingsovereenkomst getekend. De overeenkomst met Rabobank Leiden-Katwijk maakt exploitatie mogelijk en draagt bij aan meer mogelijkheden voor ondernemers.

Met deze samenwerking gaan de bank en het ondernemershuis een actieve samenwerking aan op het gebied van "startende ondernemers" en "leren ondernemen".

Opleiden tot ondernemer

Het Ondernemershuis en Rabobank Leiden-Katwijk slaan de handen ineen bij trajecten en projecten die leerlingen van Katwijkse onderwijsinstellingen leren ondernemen. Denk hierbij aan ondernemerschapsactiviteiten binnen de "groene" scholen, aan het entreprenasium op het Andreas College en ondernemerstrajecten op andere scholen binnen de gemeente Katwijk. Ook zullen projecten op Hogeschool Leiden en Universiteit Leiden worden gefaciliteerd. Dit gebeurt in samenwerking met AREA071 uit Leiderdorp, een vergelijkbaar concept waar (startende) ondernemers zich kunnen huisvesten.
Maar de samenwerking gaat verder! Zo zullen de partijen gezamenlijk bijeenkomsten voor starters organiseren. Dit kunnen praktische workshops zijn waarin vaardigheden kunnen worden ontwikkeld. Maar ook het delen van kennis op inhoudelijke onderwerpen die voor starters belangrijk zijn staan op het programma. Op de hoogte blijven? Houd de sociale media van beide partijen in de gaten.

Jan Remmelzwaal, directeur van Ondernemershuis Katwijk en Erik Versnel, directeur Bedrijven bij Rabobank Leiden-Katwijk zijn beide ontzettend blij met de samenwerking. Remmelzwaal: "We willen niet alleen een plaats zijn waar starters en ondernemers kunnen werken, maar willen hen méér bieden. Om op die manier het ondernemerschap in Katwijk te stimuleren. Deze samenwerking gaat hier zeker bij helpen". Versnel sluit hierop aan: "Als bank willen wij er zijn voor starters en MKB'ers in onze regio. Maar willen ook een steentje bijdrage aan onze omgeving, ook op het gebied van ondernemerschap. Het Ondernemershuis is dat een prachtig voorbeeld van. Onder andere door onze contacten en relaties te verbinden aan ondernemende Katwijkers."

Het ondernemershuis is gerealiseerd met de Katwijkse Ondernemersvereniging (KOV) als een van de initiatiefnemers. Jan Bart van der Plas, vice-voorzitter van de KOV laat weten: "We zijn ongelofelijk blij met dit nieuwe initiatief. Dit tekent de daadkracht van de ondernemers in Katwijk. En is écht een aanvulling op het ondernemerslandschap in onze gemeente."

Het beste idee van Katwijk

Een eerste uiting van de samenwerking is de gezamenlijke organisatie van "Het beste idee van Katwijk". Iedereen, ondernemer of nog niet, krijgt de kans om zijn of haar idee in een korte presentatie bekend te maken aan een vakjury waarbij het idee beoordeeld zal worden op haalbaarheid, originaliteit en ondernemende vaardigheden. Deelname is gratis en voor de winnaars is een financiële injectie én ondersteuning bij realisatie van het idee beschikbaar. Heb jij al jaren een plan in de kast liggen? Laat het op 30 september toetsen door een vakjury en meld je aan via bidvkw@ohkw.nl.