Voorbereidingen voor de 1072ste Paardenmarkt zijn in volle gang. | Foto: archief.
Voorbereidingen voor de 1072ste Paardenmarkt zijn in volle gang. | Foto: archief. Foto: pr

Aftellen......de mart komt er weer aan

n Nieuw de eerste PMC Valkenburg kinderloop

Festiviteiten n Op woensdag 14 en donderdag 15 september staat de jaarlijkse Paardenmarkt in het Rijndorp weer op het programma.

Traditioneel starten de festiviteiten een paar dagen eerder met het ringrijden, namelijk al op zaterdag 10 september. De ringrijderij wordt verreden in de Marinus Poststraat en gaat om 14.00 uur van start. Inschrijven kan ter plaatse vanaf 13.00 uur en meedoen kost helemaal niets.

Voor de kinderen is er vrijdag 9 september al een festiviteit: de eerste PMC Valkenburg kinderloop.

Een goed begin van het weekend en de andere festiviteiten. Sport je lekker fit met een nieuwe opening van de feestweek 2016 in Valkenburg.Op vrijdag 9 september aan het einde van de middag, lekker uit school een goed begin van het weekend.

De kinderloop is voor alle kinderen in de leeftijd van groep 1 t/m 8, georganiseerd door het PMCValkenburg in samenwerking met o.a. het Dorpshuis en Oranjevereniging Wilhelmina. Deze super stoere officiële hardloopwedstrijd heeft als parcours een rondje om de kerk.

Inschrijven en afhalen van startnummers kan vanaf 16.00 uur tot (uiterlijk) 10 minuten voor de wedstrijd in het Dorpshuis, kosten 1 euro.
Start groep 1 t/m 4– 16.30 uur, afstand 2 rondjes (900 m, ouders mogen meelopen)
Start groep 5 t/m 8 – 16.50 uur, afstand 3 rondjes (1350 m)
Er zijn mooie prijzen voor de winnaars en voor alle deelnemers is er een verrassing aan de finish. In het kader van de veiligheid zal het volledige parcours afgezet zijn. De start is vanaf het gezellige plein voor Het Dorpshuis in Valkenburg. Je kunt je al (voor)inschrijven door een mail te sturen naar info@paramedischcentrumvalkenburg.nlonder vermelding van naam, groep en school.

Voorproefje

In samenwerking met de Stichting Festivalk heeft Stichting Castellumpop een gevarieerd muziekprogramma in petto voor dinsdag 13, woensdag 14 en donderdag 15 september. Of je nu van lichte muziek houdt, vette livebands of knotsgekke acts, er is van alles te beleven op het Castellumplein. Dinsdagavond staat er al een Martconcert van de Valkenburg's Harmonie op het programma. De andere dagen volop life muziek op het plein.