Cobi links, samen met Elly. | Foto:  Uitgeverij Romadevi Stories.
Cobi links, samen met Elly. | Foto: Uitgeverij Romadevi Stories. Foto: pr

Poëziebundel door Cobie Verheij

n Eerste exemplaar is overhandigd aan Elly Zuiderveld

Zingen n Cobie Verheij-de Peuter heeft een nieuwe poëziebundel uitgebracht met de titel 'Uit licht en stof'. Het eerste exemplaar heeft zij overhandigd aan zangeres Elly Zuiderveld.

Cobie's kinderen en nu ook haar kleinkinderen werden groot met de liedjes van Elly en Rikkert. Ze volgden het duo door optredens te bezoeken, cd's te kopen en de songs mee te zingen. Zij delen de liefde voor Drenthe, waar de in Rijnsburg woonachtige Cobie Verheij-de Peuter samen met haar man veel tijd doorbrengt.

'Uit licht en stof' laat de lezer nadenken over inzichten met betrekking tot het leven en het geloof dat daarin centraal staat. De gedichten wijzen naar situaties en omstandigheden, die Cobie op haar levenspad tegenkomt. Eigentijdse gebeurtenissen, vraagstukken en dilemma's komen indringend en tegelijkertijd op gevoelige wijze aan bod.
Met haar gedichten houdt Cobie haar lezers consequent een lichtpuntje voor. Gesterkt door haar geloof laat zij in woorden zien hoezeer een dal diep kan zijn, maar dat er altijd een weg omhoog is naar het licht. Haar verwoordingen getuigen van het inlevingsvermogen dat ze heeft in de gevoelens van anderen. Dat schept herkenning en biedt steun aan haar medemens.
In de bundel 'Uit licht en stof' heeft de dichteres gebruikgemaakt van uiteenlopende vormen van poëzie.

Eerder verschenen van Cobie's hand de bundels 'Schijnbaar mens', 'Licht verlangen' en 'Er sijpelt licht'. Daarnaast heeft zij het boek 'Kaatje Ka' voor kinderen geschreven, waarin door middel van rijmvertellingen over alledaagse gebeurtenissen op begrijpelijke wijze een link naar het geloof wordt gelegd.
Veel van Cobie's gedichten zijn gepubliceerd in tijdschriften en kranten en op verschillende cd's komt muziek voor, waarbij haar gedichten zijn gebruikt. Cobie Verheij is de oprichter van de drukbezochte gedichtensite.nl waar reeds velen hun gedichten hebben geplaatst. Samen met dichters van deze site bracht zij de bundels 'Van Koningin naar Koning', 'Even alleen met God' en de geboorte- en doopbundel 'Gedragen geluk' uit.
'Uit licht en stof' is te bestellen bij de (online) boekhandels onder ISBN 9789082439830.
Een deel van de opbrengst van 'Uit licht en stof' is bestemd voor de Stichting Bootvluchteling (www.bootvluchteling.nl).


Sloop van Emmaschool vertraagd

n Woensdagavond 14 september informatie-bijeenkomst

Sloop n In de oude basisschool en de voormalige bibliotheek aan de Smidstraat nestelen mogelijk gierzwaluwen en vleermuizen. Dit is de reden dat de sloop van de school en die van de bibliotheek pas in september 2017 zal plaatsvinden.

Dit laat de directie van de school middels een brief aan omwonenden van de school weten. Woensdag 14 september om 19.30 uur is er een bijeenkomst in de school. Dan worden betrokkenen geïnformeerd over de verdere voortgang van het proces en worden de definitieve plannen van de nieuwbouw gepresenteerd.

Later

Bij een onderzoek op grond van de Flora- en Faunawet is er geconcludeerd dat er in de school en de bibliotheek mogelijk gierzwaluwen en vleermuizen nestelen. Omdat beide beschermde dieren zijn, schrijft de wet voor dat er een nader onderzoek moet plaatsvinden. Dat onderzoek heeft een lange doorlooptijd, omdat het zowel in het najaar als in het voorjaar/zomer moet worden uitgevoerd. Het najaarsonderzoek vindt op korte termijn plaats. Voor het voorjaarsonderzoek moet men wachten tot volgend jaar. Dat betekent dat de bouwactiviteiten acht maanden vertraging oplopen. 'Waar we eerder dachten in januari te kunnen starten met sloop van de school en de bibliotheek, zal dat nu niet eerder dan in september 2017 plaatsvinden. Een grote teleurstelling voor de school, maar bij projecten als deze weet je dat dat kan gebeuren', zo laat directeur Van der Plas in genoemde brief weten.

Het uitstel heeft ook gevolgen voor de procedure rond de Omgevingsvergunning. Ook die wordt hierdoor vertraagd.

Nestelen van gierzwaluwen en vleermuizen

In tegenstelling tot eerdere berichten zullen hierover door de gemeente nog geen formele berichten in De Rijnsburger worden geplaatst.

Dat zal op een later tijdstip gebeuren.

Afbeelding