Rachid El Yaakoubi in actie tegen Huizen. | Foto: Hans Heemskerk.
Rachid El Yaakoubi in actie tegen Huizen. | Foto: Hans Heemskerk. Foto: h.heemskerk

Rijnsburgse Boys doet aan klantenbinding

n Met 4-2 overwinning op Huizen

Voetbal n De correspondent van sv Huizen schreef in zijn zeer uitgebreide wedstrijdverslag op de website van SV Huizen dat zijn club eigenlijk al met 1-0 achter stond voordat de wedstrijd goed en wel begonnen was. Dit met name bij het zien van de talloze RBB vlaggen op de weg naar de Middelmors.

En gelijk heeft hij, want wie op zaterdagmiddag richting Middelmors rijdt of fietst zal op zijn minst een warm gevoel krijgen bij het zien van al dat geel en zwart. De vrijwilliger die er voor zorgt dat de meer van 20 vlaggen bij de bewoners van de Noordwijkerweg in top gaan verdient op z´n minst een pluim. De correspondent gaat in zijn verslag nog verder over de imposante tribune met bestuurskamer en sponsorhome. Kortom: zijn team kon niet anders dan snel met 1-0 achter staan. Toch duurde dit nog wel even. Jawel, Rijnsburgse Boys imponeerde niet alleen bij de randverschijnselen, maar gelukkig ook in het veld. Na wat inleidende beschietingen van o.a. Van Lunteren, maar ook met een tweetal reddingen van Richard van Nieuwkoop was het Jeffrey Jongeneelen die op slag van rust een niet te missen voorzet van Rachid el Yaakoubi verzilverde. Laatstgenoemde gaf zijn visitekaartje af met het maken van een dubbele ´panna´ en een loepzuivere voorzet.

Dat smaakte naar meer en dat kwam dan ook in de tweede helft waar Rijnsburgse Boys na een klein kwartier een mooie 3-0 voorsprong op het bord had getoverd. Want van toveren was af en toe sprake, de ene aanval was nog mooier dan de ander. De Uien deden in deze eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen beslist aan klantenbinding. Spits Martijn Tsjon-A-Noek zorgde in beide gevallen voor de productie. Tillema en Verdam zorgden voor de aanvoer. Het aanvallend ingestelde Rijnsburg veronachtzaamde de verdedigende taken. Dit resulteerde in een tweetal onnodige tegengoals van Guido de Graaf. Gelukkig had Jordy Strooker bij een 3-1 stand al voor 4-1 gezorgd. Zodoende bleef de schade beperkt al zal trainer Mulders over de tegengoals vast en zeker nog terugblikken met team dat over het geheel een puike prestatie afleverde.

A.s. zaterdag wacht een tegenstander van een heel andere orde. De Boys moeten uit naar IJsselmeervogels. De ploeg van trainer Sandor van der Heide is deze competitie matig begonnen en staan met slechts een schamel puntje in de onderste regionen. De Vogels zullen thuis beslist iets willen laten zien. Zo niet dan is er wel heel vroeg in het seizoen sprake van crisis bij de ´Rooien´. Belangrijk voor Rbb is hoe de ploeg het KNVB bekeravontuur overleeft. Deze week wordt in Uden gestreden voor een plek in de volgende ronde tegen Udi´19.