De nieuwe afrit gaat heel wat verkeer schelen op de Rijnsburgerweg. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde
De nieuwe afrit gaat heel wat verkeer schelen op de Rijnsburgerweg. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Aansluiting Flora op A44 is open

verkeer n De Rijksweg A44 vanuit de richting Amsterdam heeft via de afrit Oegstgeest/Rijnsburg (7) sinds 22 juli (na de ochtendspits) een directe aansluiting op het complex van Royal FloraHolland.

De werkzaamreden rond de nieuwe afrit zijn afgelopen week afgerond. Door de nieuwe afrit zal er een stuk minder vrachtverkeer in de bebouwde kom van Oegstgeest en Rijnsburg rijden. Hierdoor De verwachting is dat dit ten goede gaat komen aan de leefbaarheid en de verkeersveiligheid van de omliggende woonwijken. Uiteraard heeft ook de veiling er alle baat bij. Deze speciale aansluiting voor verkeer van en naar de bloemenveiling moet leiden tot een betere bereikbaarheid van Royal FloraHolland en de 180 handelsbedrijven die op het terrein. werkzaam zijn.

De nieuwe afrit is alleen bestemd voor verkeer van en naar Royal FloraHolland en de andere bedrijven op het terrein. Bestuurders van voertuigen die bijvoorbeeld Katwijk of Oegstgeest als bestemming hebben, kunnen gebruik blijven maken van de bestaande routes. Vermoedelijk zal de Rijnsburgerweg nu wel een stuk rustiger worden.