Jeffrey Jongeneelen in actie tijdens Hercules-RBB 1-5 winst voor RBB | Foto: Hans Heemskerk
Jeffrey Jongeneelen in actie tijdens Hercules-RBB 1-5 winst voor RBB | Foto: Hans Heemskerk Foto: Hans Heemskerk

Winst, verlies en gelijkspel in de eerste drie oefenwedstrijden

n Wisselende resultaten Rijnsburgse Boys

voetbal n Het resultaat van de wedstrijd tegen Feyenoord niet meegerekend is Rijnsburgse Boys haar oefencampagne met wisselend succes gestart. Tijdens het schrijven van dit artikel was het resultaat van de op dinsdagavond gespeelde wedstrijd tegen Ter Leede nog niet bekend. We beperken ons daarom tot de drie wedstrijden tegen min of meer gelijkwaardige tegenstanders volgend op de succesvolle ´Feyenoordmiddag´.

De week daarop was een trainingsweekend gepland op Sportcentrum Papendal in Arnhem. Het doel van dit weekend was elkaar beter te leren kennen, trainen en een oefenwedstrijd spelen. De doelstellingen van dit weekend zijn beslist gehaald en met Jong NEC hadden de Rijnsburgers een tegenstander van formaat. Na 90 minuten stond een 1-1 gelijkspel op het bord. El Yaacoubi scoorde uit een penalty na onreglementair onderuit halen van Jongeneelen. Laatstgenoemde onderscheidde zich enkele dagen later in de wedstrijd tegen USV Hercules in Utrecht.

Hij niet alleen, want bijna de hele selectie kwam in actie en zij liet bij vlagen oogstrelend voetbal zien. De tegenstander, ook uitkomend in de derde divisie, werd vroeg onder druk gezet en uit een aantal goed opgezette aanvallen werd maar liefst vijf keer gescoord. Met nog meer scherpte voor de goal had de uitslag nog hoger kunnen uitvallen. Doelpuntenmakers waren Tsjon-A-Njoek (twee keer), Van Lunteren, Magan en Hudepohl.

Tegenstander van formaat

Hoe anders was het afgelopen zaterdag. Een tegenstander van formaat, oude bekende Kozakken Boys. Het team van trainer Danny Buys en de nog niet fitte Raily Ignacio komt dit jaar uit in de tweede divisie en speelde haar eerste oefenwedstrijd. Was het een stevige trainingsweek van de Rijnsburgers of het goede spel van de Werkendammers? Feit was dat Rijnsburgse Boys er niet aan te pas kwam. Een 2-0 eindstand was het gevolg. Opvallend: pas tien minuten na de rust was de eerste doelpoging van Rijnsburg. Trainer Mulders zal vast en zeker veel hebben gehad aan deze oefenwedstrijd.

Open dag

Zaterdag is het open dag bij Rijnsburgse Boys. Om 14.15 uur wordt de nieuwe selectie voorgesteld en om 14.30 is de aftrap tegen Jong FC Utrecht. Een leuk affiche, maar er is meer deze middag. Na de oefenwedstrijd van RBB 1 begint om 16.45 uur een wedstrijd tussen Danny´s sterren en RBB6. Zoals bekend heeft Danny van der Vijver aan het einde van vorig seizoen afscheid genomen van het eerste elftal. Hij gaat verder in het vriendenteam RBB6.

Afscheid

Zaterdag is er een mooi afscheid met sterren van weleer. De meeste toppers uit de serie van drie kampioenschappen van Rijnsburg komen binnen de lijnen onder leiding van Ted Verdonkschot. De hele open dag, die voor de selectie en de kinderen al om 9.30 uur begint staat in het teken van het Usher syndroom.


Ibiza Festival Noordwijk

regio n Op 30 en 31 juli vindt er een Ibiza-festival plaats op de Koningin Wilhelmina Boulevard en de Grent in Noordwijk aan Zee. Tijdens dit evenement zullen er meer dan 80 stands met mode, tassen, sieraden, woonaccessoires en veel handgemaakte producten van Ibiza hun opwachting maken.

Op het Ibiza festival vind je verschillende kramen met een exclusief aanbod van producten die gerelateerd zijn aan Ibiza. Op zaterdag 30 juli van 12.00 uur tot 22.00 uur en op zondag 31 juli van 12.00 uur tot 20.00 uur kan je heerlijk rondstruinen op deze Ibiza-markt.

Spektakel

Kom gezellig met je vrienden, familie of collega's en waan je even in ontspannen vakantiesferen! Het wordt een totale beleving met een uitgebreid aanbod aan kleurrijke en veelal handgemaakte producten. Ook kan je terecht op één van de gezellige terrassen voor een lekker drankje en/of hapje. Een waar spektakel voor jong en oud; een ultieme Ibiza-beleving.

Gratis toegang!

Ibiza komt heel dichtbij deze zomer. | Foto: PR