Afbeelding
Foto: PR

Starterslening verandert

wonen n De Starterslening in z'n huidige vorm verdwijnt dit jaar.

De Starterslening voldoet sinds 2013 niet meer aan de belastingregels voor de hypotheekrenteaftrek. Met een wet is geregeld dat de huidige starterslening nog tot 31 december 2016 afgesloten kan worden. Dan moet de starterslening op 31 december bij de notaris gepasseerd zijn. De aanvraagprocedure voor een starterslening is ongeveer 3 maanden. Wenselijk is daarom om voor september de starterslening aan te vragen. De Starterslening overbrugt het verschil tussen de aankoopkosten van de woning en het bedrag dat de starter bij de bank maximaal kan lenen. Een starterslening wordt aangevraagd bij de geldverstrekker/tussenpersoon. Om nog in aanmerking te komen voor de huidige Starterslening moet de Starterslening uiterlijk op 31 december 2016 worden gepasseerd bij de notaris. Deze uiterste passeerdatum kan niet worden verlengd. Als de akte wel vóór 31 december 2016 kan worden gepasseerd, maar er is nog geen aanvraag ingediend, dan moet er rekening mee worden gehouden dat het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) de aanvraag in ongeveer 3 maanden afhandelt. SVn kan op een zeker moment besluiten geen aanvragen meer in behandeling te nemen. De aanvrager kan informatie over de passeerdatum van de nieuwe woning krijgen van de tussenpersoon.

Nieuwe Starterslening 2017

SVn werkt aan een aanpassing van de Starterslening die voldoet aan de fiscale regels van het Rijk. Deze nieuwe Starterslening wordt op korte termijn verwacht en zal de huidige Starterslening vervangen. Voor meer informatie kijk op: www.katwijk.nl/starterslening.


Vaderdag in de Hoftuin

winkel n In de week voor Vaderdag kreeg iedereen in Rijnsburg de Vaderdagfolder van de Hoftuin op de mat bezorgd.

Juni 2016 - De gehele week voorafgaand aan Vaderdag kon men deze flyer inleveren bij de winkels in ruil voor variërende kortingen op leuke Vaderdag cadeaus. Naast de vele kortingsflyers, kon men op iedere pagina zijn gegevens invullen en daarmee kans maken op een Hoftuin cadeaubon van €100,-. Namens winkeliersvereniging de Hoftuin willen we iedereen bedanken voor het invullen van de gegevens en het meedoen met de actie.

In de eerste week van juli werd de winnaar van de Vaderdagactie bekend gemaakt. Maartina Kromhout is de gelukkige winnaar van de Hoftuin cadeaubon en kreeg deze overhandigd van Jacq de Wit (eigenaar Dierenspeciaalzaak Dobey de Wit),

namens winkeliersvereniging 'In de Hoftuin'. De Hoftuin cadeaubon, leuk om te geven, nog leuker om te krijgen. Of beter gezegd.. Leuk om te geven, maar nog leuker om te winnen!


Tips? Mail de redactie

Uwmening n Ons tippen kan via redactie@derijnsburger.nl of tel. 071-40 22 901.

Daarnaast zijn wij ook erg nieuwsgierig naar uw mening over deze krant.