Bijna 4500 toeschouwers genoten van een mooie wedstrijd.| Foto:  Edwin Langezaal.
Bijna 4500 toeschouwers genoten van een mooie wedstrijd.| Foto: Edwin Langezaal. Foto: e. langenzaal

Prachtige middag op Sportpark Middelmors

Voetbal n Rijnsburgse Boys houdt ruim een helft stand tegen Feyenoord. `Hand in hand kameraden´en ´Daar komen de Uien´ schalden door de speakers van Sportpark Middelmors afgelopen zaterdag.

De profs van Feyenoord zijn ´on tour´ en wat was het mooi dat zij hierbij ook Rijnsburg aandeden. In het verleden was Ajax regelmatig te gast in Rijnsburg voor een oefenduel, dit keer hoog tijd voor de Rotterdammers. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom.

Het eerder gebruikte draaiboek kon voor de dag worden gehaald en na wat aanpassingen diende het als leidraad voor een prachtige voetbalmiddag. Rijnsburg toonde zich een goed gastheer. Niet alleen voor de bijna 4.500 toeschouwers, maar ook voor tientallen vertegenwoordigers van de pers. Aan het einde van de middag werd gemeld dat Feyenoord trainer Gionanni van Bronckhorst teleurgesteld was over een aantal van zijn spelers gedurende de eerste helft. Dat mocht dan zo zijn, maar feit was dat de startelf van de kersverse trainer van Rijnsburgse Boys, Pieter Mulders, meer dan voortreffelijk presteerde en met een verrassende 1-0 voorsprong aan de thee kon.

Natuurlijk speelden de Kuipbewoners de eerste helft met een aantal jongelingen, maar met de aanwezigheid van o.a. Kongolo, Kramer, El Ahmadi, Basacicoglu en de Zweedse international Gustafson zou er toch voldoende kwaliteit in het veld moeten staan om het de Rijnsburgse (voornamelijk) nieuwelingen moeilijk te maken. Tel hierbij op dat Mulders pas een week aan de slag is. Van Bronckhorst laakte de instelling van enkelen van zijn spelers en misschien was daarom de ruststand misschien wel logisch. Opvallend was trouwens dat Mulders gekozen had voor een voor Rijnsburg met bijna louter nieuwelingen. De drie die ook vorig jaar actief waren (Van Nieuwkoop, Ossevoort en Tillema) speelden een uitstekende wedstrijd. Laatstgenoemde bediende nieuwkomer Marc Magan op maat. Hij zorgde met een prachtige kopbal voor de 1-0.

Pas in de 57e minuut stelde Feyenoord orde op zaken. Elia, Vilena (2x) Jorgensen en Toornstra zorgden voor een logische 1-5 eindstand. Naast de doelpuntenmakers kon het publiek de tweede helft genieten van mooie acties van o.a. Kuyt, Vejinovic, Van der Heijden en Bottegin. Na afloop was er voor iedereen die dat wilde gelegenheid om handtekeningen en foto´s te scoren van zijn of haar favoriete Feyenoord speler. Ook dit werd keurig in goede banen geleid door de perfecte organisatie die mocht rekenen op steun van talloze vrijwilligers.

Rijnsburgse Boys gaat dit weekend op trainingskamp op sportcentrum Papendal en zal daar a.s. zaterdag een oefenwedstrijd spelen tegen Jong NEC, aanvang 15.00 uur. Volgende week dinsdag wordt wederom een uitwedstrijd gespeeld en wel tegen USV Hercules op sportpark Voordorp in Utrecht. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur.