Afbeelding
Foto: pr

Gefeliciteerd

Verjaardag n Je wordt maar een keer 44 en dat moet dus goed gevierd worden. Daarom had Wim Jan Paauw 63 Rijnsburgse vrienden uitgenodigd om zijn verjaardag te vieren. Het gezelschap vertrok vorige week zaterdagmiddag met de bus naar Monnickendam om de hele dag te gaan varen op het IJsselmeer. De sfeer zat er goed in en iedereen genoot van een groot feest. Middernacht arriveerde de groep met de feest bus weer in Rijnsburg. Via deze weg willen de vrienden Wim Jan en Petra Paauw hartelijk bedanken voor deze fantastische dag. | Foto: pr.


Busruit vernield

Weekend n Een passagier heeft vorige week zaterdagmiddag rond 14.45 uur een ruit van lijnbus 20 vernield, die op dat moment in de Brouwerstraat in Rijnsburg was. De verdachte is vanaf de Brouwerstraat richting de Burgemeester Hermansstraat gelopen. De politie is nog op zoek naar de dader. De verdachte is een man van ongeveer 30 jaar en tussen de 1.80 en 1.85 meter lang. Hij heeft een normaal postuur en een blanke huidskleur. De man droeg een donkerkleurige broek en een donkerkleurig hoedje. Getuigen die de verdachte hebben gezien, worden verzocht te bellen met 0900-8844 (onder vermelding van registratienummer 2016191996).


Expositie JJefArt

Kunst n Tot en met donderdag 28 juli exposeert Jeffrey de Vries (1991) een deel van zijn schilderijen in het Gemeentehuis van Katwijk.

Jeffrey is een kunstenaar met een handicap. Hij is namelijk autist. Dit heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat hij een self-made artist is met een geheel eigen stijl. Zijn kunst is een manier om zichzelf te uiten, maar ook om gewoon lekker bezig te zijn. Je zou zijn kunst kunnen omschrijven als "experimentele en intuïtieve kunst". Jeffrey schildert al vanaf 2008 dagelijks en is sinds 2010 professioneel met kunst bezig als JJefArt. Hij schildert graag, maar maakt ook foto's en gedichten. Daarnaast maakt hij bijzondere objecten van diverse materialen. Een allround kunstenaar dus. Iedere dag maakt hij wel iets, dus zijn collectie is inmiddels enorm gegroeid. Volgens zijn eigen telling zijn het er inmiddels meer dan 1000. En dat zijn alleen nog maar de doeken. Want daarnaast zijn er ook nog foto's, objecten en gedichten. Ook diverse land art werken zijn door hem bedacht en gemaakt.

De expositie is te bezoeken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis van Katwijk: van maandag tot en met vrijdag van 8 tot 17 uur en op donderdag tot 20 uur.