Het Karate team van Multisport. | Foto: pr.
Het Karate team van Multisport. | Foto: pr. Foto: pr

n Team Multisport in de prijzen German Open Karate

Kampioenschap n Zaterdag jongst leden gingen 7 karateka's van Multisport naar Düsseldorf (Duitsland) voor de German Open Karate kampioenschappen.

De opening werd gedaan door de van Burgemeester van Dusseldorf en de president van de IBF international Heer Niering.

Na de opening werd er begonnen met kata Synchroon Senioren (Schijn Gevecht) daar deed Team Multisport 2 mee met Tamara Grimmius, Linda Zuijderduijn en Richard Pet. Zij werden 2de in deze poule.

Team Multisport 1 met Marije Guijt, Joëlle Oskam en Daniel Achterberg deed mee met kata Synchroon Jeugd (Schijn Gevecht). Na een paar spannende rondes werd dit team knap 3de.

Bij het onderdeel kata individueel jeugd meisjes deden 20 deelnemers mee waaronder, Linda Zuijderduijn, Joelle Oskam en Marije Guijt. In de finale ronde bleef Linda steken op de 4de plaats. De andere dames stonden helaas niet in de finale.

Kata Individueel jeugd jongens zaten 21 deelnemers waaronder Daniel Achterberg.Ook hier net geen prijs: Daniel werd 4de wat natuurlijk wel een prima prestatie is.

Bij de kata senioren, deelnemersveld van 22 man waaronder Richard Pet. Na een paar rondes kata lopen werd in de finale Richard 2de achter zijn grootste concurrent Andy Bosmans.

Na de pauze werd gelijk begonnen met het onderdeel sparren (vechten). Voor Multisport deden de dames Tamara Grimmius en Anne de Berg mee en bij de Jeugd/heren David Ooms en Daniel Achterberg. Tamara deed mee in de poule -65kg en ze was weer super op dreef. Na een paar goede partijen te hebben gevochten was het duidelijk dat Tamara de halve finale had bereikt; uiteindelijk werd Tamara 3de in deze poule. Anne de Berg deed mee in de klasse +65 kg. Dit ging echt super goed. Na al haar partijen te hebben gewonnen stond Anne in de finale tegen een Duitse vrouw. Dat was super spannend want na 2,5 minuut stond het 10-10 en met nog een halve minuut te gaan wist Anne met 11-13 te winnen, en mocht zich Duits kampioen te noemen.

De kleine topper Daniel Achterberg vocht in de poule -40 kg. Hij was lekker bezig en vocht zich naar de finale toe. Daar trof hij een goede tegenstander, maar Daniel won uiteindelijk de finale en dus ook Duits kampioen. Ook bij David Ooms +70 ging het super lekker. Hij won al zijn wedstrijden en stond ook in de finale. Na 3 spannende minuten was het David die zich Duits kampioen mocht noemen.

Als klap op de vuurpijl werd David Ooms door de organisator van het Duitse toernooi uitgeroepen tot beste vechter met de mooiste techniek van het toernooi.

Al met al een goede score voor Multisport. Wilt u informatie over de verschillende sporten bij Multisport bel : 071-4020965 of kom eens langs: De Maessloot 17 in Rijnsburg.