De groep met de cheque €17.500. | Foto: pr.
De groep met de cheque €17.500. | Foto: pr. Foto: pr

FietsSponsorTocht: € 17.500,-

Recordopbrengst n Afgelopen vrijdag en zaterdag ging een gemêleerd gezelschap van 21 fietsers uit Rijnsburg, Katwijk, Voorhout, Oegstgeest, Den Haag, Soest, Baarn en Brielle op pad om te fietsen voor hulp aan kinderen met albinisme.

Samen met Stichting Inside the Same uit Soest, wordt er gewerkt aan capaciteitsuitbreiding en verbetering van de leefomstandigheden van kinderen met albinisme in Tanzania.

Stichting Hands & Feet organiseerde deze FietsSponsorTocht dit jaar alweer voor de tiende keer. Na een periode van fondsenwerven, stapten de deelnemers vrijdagmorgen om 7:00 uur op het Burg. Koomansplein op de pedalen om koers te zetten richting Heemskerk. De route ging via Alphen a/d Rijn, de Nieuwkoopse plassen naar Amsterdam-Oost. De groep uit Soest sloot daar aan, waarna de route via de Zaanstreek werd vervolgd naar eindpunt Heemskerk. Vooral het laatste deel van deze eerste dag was bijzonder nat, een enorme hoosbui tijdens de laatste kilometers zorgde ervoor dat deze met soppende schoenen een ware beproeving was. Na 135 kilometer kwamen de fietsers moe maar voldaan op de eindbestemming aan Slot Assumburg (StayOkay, Heemskerk). De volgende dag ging terugweg via Spaarnwoude richting Hoofddorp. De groep uit Rijnsburg fietste via de Bollenstreek terug naar Rijnsburg. Een geslaagde activiteit mede door de inzet van de fietsers, vrijwilligers, de bestuurders van de bezemwagens en de donaties van alle sponsors.