Hans Oudwater en Daan de Mooij presenteren met trots het nieuwe thema Flower Parade 2016. | Foto: PvK.
Hans Oudwater en Daan de Mooij presenteren met trots het nieuwe thema Flower Parade 2016. | Foto: PvK. Foto: P.van Kampen

'Best of Holland' zal publiek weer verrassen

Thema n Vorig jaar al in oktober boog het bestuur en het createam van de Stichting Rijnsburg Bloemencorso zich over een nieuw thema voor de Flowerparade 2016. Het werd 'The Best of Holland'.

Door Piet van Kampen

Bij Jora Vision, de bouwer van de praalwagens werden afgelopen maandag de schetsen van de kleurrijke bloemenstoet gepresenteerd.

Het ziet er allemaal weer veelbelovend uit wat de ontwerpers/arrangeurs Astrid Lankhuizen en Tim van Leipsig uit de creatieve hoge hoed hebben getoverd. Ook sponsors van de praalwagens dachten mee. Secretaris Daan de Mooij en PR man Hans Oudwater gaven samen met Mathijs Swagers van Jora Vision toelichting op de ontwerpen. Hoe breng je 'The Best of Holland' bloemrijk en decoratief in beeld? De Elfstedentocht, Landbouw en Visserij, Toerisme, Musea, Tuinbouw, Vakantieparken (Glamping) , Entertainment, Transport, het Oranjegevoel, White Sensations die allemaal op de praalwagens moeten worden uitgebeeld.

De diverse Hollandse uitvindingen zoals de telescoop, de microscoop en de flitspaal op de luxe personenauto's zullen ook te bewonderen zijn. Overigens zullen de flitspalen langs de route tijdens de Flowerparade geen snelheidsovertredingen van de zich rustig voortbewegende stoet hoeven te registreren.

Toelichting

De organisatie gaf maandagmiddag een toelichting op de praalwagens. Zo is 'Het Oranjegevoel', gesponsord door Hotels van Oranje. De wagen toont een combinatie van sport, gerelateerd aan de Olympische Spelen met foto's van de diverse sporters en een vleugje pr voor het hotel. Samen met 8000 – hoofdzakelijk oranje – gerbera's vormt het straks een mooi geheel. Ook 150 jaar badplaats Noordwijk passeert de revue evenals de combinatie landbouw en visserij. Katwijkse beelden met een bomschuit en Rijnsburgse groentelers met, hoe kan het ook anders?, uien aan boord. De T-rex komt dit jaar naar Nederland en zal te bewonderen zijn in museum Naturalis in Leiden. Maar zijn afbeelding van ruim drie meter hoog zal ook een blikvanger vormen.                                 Lees verder op pagina 3.