De gasten genoten van een heerlijke high tea. | Foto: pr.
De gasten genoten van een heerlijke high tea. | Foto: pr. Foto: pr

Rendez-vous bij Herberg Welgelegen

Ontmoeten n Vorige week donderdag verzamelden gasten, familieleden, medewerkers en vrijwilligers, betrokken bij de dagbesteding van Welgelegen, zich bijeen voor een mooi samenzijn.

Elkaar (weer) eens zien en ontmoeten. Dat was de insteek voor deze middag. Even Ont – Moeten. Tijd en gelegenheid scheppen om met elkaar en medewerkers in gesprek te gaan. Welgelegen vindt dit bijzonder belangrijk en schept daar bewust ruimte voor. En, gezien het aantal aanmeldingen voor de middag, was het een wederzijds genoegen. Zo'n 40 gasten beleefden samen een gezellige middag.

Bij aankomst werd een ieder stevig de hand geschud door Willem van der Meij, vrijwilliger dagbesteding en voor deze middag benoemd gastheer. Met een vrolijke noot dirigeerde hij de gasten naar het startpunt van de middag; de trouwzaal. Daar werden nóg meer handen geschud, gezichten herkend of voor een eerste maal gezien en settelde iedereen zich voor wat komen ging; het welkomstwoord van de activiteitenbegeleiding. Daarmee werd direct kennis gemaakt met de nieuwe zorg coördinator en werd de speciaal gemaakte PowerPoint presentatie getoond. Een (terug)blik op de afgelopen maanden dagbesteding, langs bijzondere of 'gewoon' alledaagse momenten. Waaronder de foto's gemaakt tijdens het bezoek aan de Keukenhof in april.

Na deze presentatie volgde een heerlijke High Tea in de restaurantzaal, met allerlei zelfgemaakt lekkers. Het druilerige zomerweer had geenszins effect op de sfeer van binnen. Een Herberg zoals het een echte Herberg betaamt; rijkelijk gevuld met stemmen, met ruimte voor een lach én een traan en een feestelijk 'maal'. Het enthousiasme van de gasten; getoond in hun opkomst en daarmee het tot succes maken van deze middag is de beste waardering die de Herberg zich had kunnen wensen. Daarom bedankt Welgelegen zijn gasten én vrijwilligers voor hun komst en inzet. Bent u nieuwsgierig naar de dagbesteding van Welgelegen? Neem gerust contact op of bezoek de website:                 www.herbergwelgelegen.nl