Met de zwarte OV munt kan je in de feestweek overal mee betalen. | Foto: pr.
Met de zwarte OV munt kan je in de feestweek overal mee betalen. | Foto: pr. Foto: pr

Zwarte OV Munt betaalmiddel in de Feestweek

n Met verschillende uitgiftepunten in het centrum

Nieuw n Het bestuur van Oranje Vereniging Rijnsburg is alweer druk bezig met de voorbereidingen van de feestweek. Deze wordt gehouden in de week van maandag 8 augustus tot en met zaterdag 13 augustus.

Voorzitter van de Oranje Vereniging Robert-Jan Heemskerk laat weten dat de verschillende commissies druk bezig zijn met de organisatie van de verschillende programmaonderdelen. 'En het loopt allemaal lekker', laat hij weten. Ook dit jaar zijn er in het feestprogramma weer nieuwe onderdelen opgenomen. 'Iets waar we als bestuur erg blij mee zijn is de invoering van een muntsysteem. Hiermee kan men in de feestweek overal mee betalen', legt Robert-Jan in het kort uit. Het is een lang gekoesterde wens van het OV bestuur die eindelijk uitkomt. Robert-Jan hierover: 'De eerste plannen hiervoor hadden wij al in 2010. Maar het invoeren van een dergelijk betaalsysteem is makkelijker gezegd dan gedaan. Het moet een waterdicht systeem zijn en als organisator wilden wij er ook zoveel mogelijk deelnemers bij betrekken'. Bestuurslid Wout Heemskerk sr. vertelt dat de OV hiervoor een speciale commissie heeft ingesteld. 'Hiervoor hebben we ook contact gehad met een collega vereniging die al een aantal jaar met een dergelijk betaalsysteem werkt. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een eigen OV munt, die de hele feestweek gebruikt kan worden'.

De munt is zwart van kleur en is voor 2,50 euro per stuk te koop. Je kan dus aan het begin van de feestweek munten kopen en hier overal mee betalen. Of je nu een drankje haalt in de OV Feesttent, bij de Roos of een kop koffie drinkt op het terras bij De Burgt of bij De Voorhof. 'De zwarte OV munt is in de feestweek HET betaalmiddel in Rijnsburg. De 'gewone' euro wordt dan ook niet aangenomen' , vult Robert-Jan aan.

In het centrum van Rijnsburg nabij het evenemententerrein komen de uitgiftepunten van de munten. Ook zullen er gaande weg de feestweek een aantal mobile punten worden geplaatst. 'Het gemak dient de mens. En op deze manier draagt iedereen naar ratio bij aan de feestweek', aldus Robert-Jan.

Over het feestweek programma doet de voorzitter nog een beetje geheimzinnig: 'Nog een paar weken geduld, dan ontvangt iedereen het uitgebreide programmaboekje. En in De Rijnsburger zullen we iedereen op de hoogte houden.'


Flower Parade 2016 in teken van 'Best of Holland'

Vervolg voorpagina.

Muziek n Een corso pardon, een Flowerparade zonder muziek is als een ei zonder zout.

Dus zullen de Floraband, de Jong Floraband, DVS, Jong DVS en diverse korpsen, waarvan er zelfs een uit Kampen, voor de vrolijke noten zorgen.

Evenals de pretband De Straatklinkers uit Sassenheim en het Shantykoor 'Voor de mast' uit Katwijk. Op vrijdag 12 augustus zijn de praalwagens in de Florahallen van 19.00-23.00 uur te bewonderen.

Op zondag 14 augustus staan zij te pronken op de Boulevard in Noordwijk. Deze week start in De Rijnsburger ook de twee wekelijkse column over de Flower Parade. (Zie pagina 5).

Afbeelding
Afbeelding