Presentatie van de Zomereditie Bollenstreek.info. | Foto: Sven van der Vlugt
Presentatie van de Zomereditie Bollenstreek.info. | Foto: Sven van der Vlugt Foto: s vd vlucht

Presentatie Zomereditie van Bollenstreek.info

n Met elkaar hebben we als Bollenstreek zoveel te bieden

Water n Het prachtige recreatie-eiland Koudenhoorn, met haar paviljoen en de historische salonboot Heere Schouten was het toepasselijke decor voor de presentatie van het zomernummer van Bollenstreek.info. Uit handen van uitgever Dirk Bouman kreeg de Teylingse wethouder Kees van Velzen het eerste exemplaar uitgereikt.

'Water' is de rode draad van de zomereditie van Bollenstreek.info, de recreatiekrant die Uitgeverij Verhagen twee keer per jaar uitgeeft in samenwerking met de VVV's en Citymarketeers van Leiden, Katwijk, Teylingen, Hillegom, Lisse, Noordwijk en Noordwijkerhout. Er is nogal wat water in de Bollenstreek: de Kagerplassen, de Leidse grachten, het Comomeer, de Ringvaart én de zee natuurlijk. In het blad vind je de mooiste plekjes aan het water in de Bollenstreek en een uitgebreide kaart waarin ook het sloepennetwerk in de regio is opgenomen.

En natuurlijk ontbreken ook de talloze evenementen en activiteiten in de verschillende plaatsen niet, want deze zomer is er van alles te doen en te beleven in de Bollenstreek!

De uitgebreide evenementenagenda in Bollenstreek.info is uw gids voor grote en kleine activiteiten en uw wegwijzer als je op zoek bent naar rustige plekjes, mooie natuur of de gezellige centra van de dorpen in de Bollenstreek. Meer dan elkaar beconcurreren vullen de plaatsen elkaar aan, en zo biedt de Bollenstreek iets voor iedereen. "We zijn blij met dit blad en met de samenwerking", aldus Dirk Bouman. "En we merken dat het voorziet in een behoefte. Regelmatig vragen verspreidpunten om extra exemplaren."

Ook wethouder Van Velzen roemde de samenwerking tussen alle partijen: "De Bollenstreek heeft zoveel moois te bieden. Het is goed om dan ook mét elkaar naar buiten te treden." Deze week wordt Bollenstreek.info huis-aan-huis verspreid. Daarnaast zijn er ruim 400 verspreidpunten.

Op de foto: Leiden, Katwijk, Teylingen, Hillegom, Lisse, Noordwijk en Noordwijkerhout zijn samen met Uitgeverij Verhagen in de samenwerkingsboot gestapt. Met schitterend resultaat!


n Achtste competitiewedstrijd HSV Rijnsburg

Vissen n Afgelopen zaterdag stond alweer de achtste competitiewedstrijd van HSV Rijnsburg op het programma, welke werd gewonnen door Mario van Duyvenbode.

De wedstrijd vond plaats aan de Amstel, bij het dorpje Nes aan de Amstel. Er stond een behoorlijke harde westelijke wind maar wel een heerlijk ochtend zonnetje.

Bij aankomst stroomde het water behoorlijk door de afgelopen dagen gevallen regen.

In het algemeen is de vis dan vrij actief. Dus was er goede hoop op betere vangsten dan de laatste twee wedstrijden. Al vrij snel kromden de eerste hengels en werden de eerste vissen gevangen. De aanbeten zaten bij de meeste vissers er goed in en werd de ene vis naar de andere vis gevangen. De meeste vissen waren brasems en kleine kolbleien. Na twee uur vissen was er een pauze van 20 minuten en hoorde je van diverse vissers hoe hun vangsten op dat moment waren.

Na de wedstrijd bleek in vak 1 Mario van Duyvenbode maar liefst 22.4 kg te hebben gevangen en werd hiermee eerste in zijn vak. Op plaats twee eindigde Jaap Hoek met 12.1 kg en derde werd Nico Noort met een gewicht van 8.4 kg. In vak 2 liet Huig Hoek van zich spreken en noteerde een gewicht van 20.2 kg en eiste hiermee de eerste plaats op.
Tweede werd Wiggert Vooijs met 17.8 kg en de derde plaats was voor Hans Wassing met 10.5 kg. Doordat dat Mario van Duyvenbode het meeste aan gewicht had gevangen werd hij dag winnaar van de achtste competitiewedstrijd.

De stand

Poule A: 1e Hans Wassing 11 punten gewicht 47.3 kg. 2e Wiggert Vooijs 15 punten gewicht 57.3 kg. 3e Mario van Duyvenbode 18 punten gewicht 67.4 kg.
Poule B: 1e Teun Kralt 20 punten gewicht 37.6 kg. 2e Johan de Mooij 27 punten 30.7 kg.
3e Martin den Haan 29 punten gewicht 21.1 kg. Klassement grootste vis: Mario van Duyvenbode met een brasem van 60 cm. Kijk voor een compleet overzicht van de uitslagen en standen op de website van hsvrijnsburg.nl

De volgende wedstrijd 16 juli vertrek 05.00 uur.

Mario van Duyvenbode. | Foto: pr.