Actie voor het syndroom van Usher. | Foto: pr.
Actie voor het syndroom van Usher. | Foto: pr. Foto: pr

Sponsorloop voor zicht en gehoor

Wandelen n Vorige week woensdag hebben ruim 120 kinderen meegedaan aan een sponsorloop om geld op te halen voor het zebravisproject van Stichting Usher. Vanuit speeltuin Westerhaghe in Rijnsburg liepen kinderen, ouders en begeleiders een tocht van 5 kilometer.

Na afloop was er in speeltuin nog een gezellig feestje met limonade, schmink, glittertattoeages, groentetaarten voor de dieren en muziek van de jong Floraband.

Zebravisjes

De hele middag stond in het teken van 'zebravisjes'. Deze vissen kennen hetzelfde verloop als mensen met het Ushersyndroom. Bij beide neemt zowel het gehoor als het zicht af. Mensen met het Ushersyndroom kunnen langzaam doof en blind worden. Om dit tegen te gaan of tot stilstand te brengen, is onderzoek nodig. Met het zebravisproject proberen onderzoekers met behulp van zebravisjes een medicijn te vinden.

4000 euro

Het Ushersyndroom komt voor bij ongeveer 1000 mensen in Nederland. Liesbeth Beekhuis-Driebergen uit Rijnsburg is helaas één van hen. Sinds bekend is dat zij Usher heeft, zijn diverse inzamelingsacties gestart. Inmiddels zijn er in Rijnsburg al duizenden euro's opgehaald en daar is door deze sponsorloop nog eens ruim 4000 euro bijgekomen!

Dankzij de vele enthousiaste kinderen is er weer een stap gezet richting een medicijn. En hier houdt het nog niet op. Er staan weer nieuwe acties op stapel.

De komende periode gaan diverse Rijnsburgers trainen voor de zevenheuvelenloop op 19 november. Ook hier gaan zij weer geld voor inzamelen. Ook staan er al een aantal andere acties op stapel, waaronder een inzamelingsactie bij Rijnsburgse Boys.

Wil je ook helpen doof en blind worden te stoppen? Word donateur via www.ushersyndroom.nl.


Denk mee over Erfgoedbeleid?

Interesse n In het gemeentehuis wordt volgende week dinsdag (5 juli) van 19.30 tot 21.00 uur de tweede interactieve bijeenkomst georganiseerd over het Erfgoedbeleid van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.

Belangstellenden worden uitgenodigd om mee te denken over het erfgoed van onze gemeente.

Voelt u zich betrokken bij het erfgoed in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg of bent u geïnteresseerd? Dan bent u van harte welkom om deel te nemen. Meld u aan door een e-mail te sturen naar: erfgoed@katwijk.nl.


Aangepaste tijden bij Inloophuis                 De Brug

Zomer n Het Inloophuis van De Brug is in de zomer een aantal zaterdagen en weken gesloten.

Op zaterdag 9 juli en 16 juli en van maandag 25 juli t/m zaterdag 6 augustus 2016 is het inloophuis gesloten.

Maandag 8 augustus is het inloophuis weer open. In het inloophuis zijn verslaafden, daklozen, psychiatrisch patiënten en eenzamen dagelijks hartelijk welkom voor een bakje koffie, een potje poolbiljart, een praatje of een spelletje.

De openingstijden zijn dinsdag t/m vrijdag van 10.30 tot 15.30 uur. Op maandag is het inloophuis open van 12.45 tot 19.00 uur en op zaterdag van 12.30 tot 14.00 uur.

Na opgave vooraf is men dagelijks ook welkom voor een warme maaltijd (€ 1,00); de maaltijd wordt gebruikt tussen 13.00 – 13.30 uur.