De groep veteranen voor de Dorpskerk in Katwijk aan de Rijn. | Foto: B. Prins.
De groep veteranen voor de Dorpskerk in Katwijk aan de Rijn. | Foto: B. Prins. Foto: B. Prins

n Nationale viering Veteranendag 2016

Nobelprijs n Op vrijdag 24 juni zette de gemeente Katwijk haar veteranen in het zonnetje tijdens het Veteranenconcert in de Dorpskerk. Muziekvereniging Harmonie Katwijk verzorgde een speciaal concert met voor vele veteranen herkenbare muziek, van Vera Lynn tot Queen.

Tijdens het concert werd ook het draaginsigne 'Nobelprijs VN-militairen' uitgereikt aan 11 VN-veteranen uit Katwijk. Zij dienden in de periode 1948 - 1988 een vredesoperatie in Libanon. De volgende personen ontvingen van burgemeester Jos Wienen het draaginsigne:

De heren A.G. Baaijen, C.G. Bol, G.J. van Delft, J. Doppenberg, C.G. van Duijn, J. van Rijn, R. Rijsdam, R.E.G. Sabajo, J. Schaap, J. Spekman, N. Valk.

Op zaterdag 25 juni vertrok een groep van ca. 50 Katwijkse veteranen gezamenlijk naar Den Haag om de nationale viering van de Nederlandse Veteranendag bij te wonen. Deze dag is een eerbetoon aan Nederlandse veteranen waarbij erkenning en waardering voor hen centraal staan. De gemeente Katwijk verzorgde het vervoer vanaf het gemeentehuis naar het Malieveld, waar o.a. het defilé en een flight-over plaatsvonden. Onze gemeente telt ca. 400 veteranen. Mannen en vrouwen, jong en oud, die in dienst van Nederland verspreid over de hele wereld tijdens verschillende missies hebben gediend. Zij hebben zich ingezet voor het bevorderen van vrede, vrijheid en de rechtsorde wereldwijd. Veteranen kunnen de groepsfoto vanaf maandag 11 juli afhalen aan de balie van het gemeentehuis.