De verkoop van ruim 160 kavels tijdens de veiling van werkgroep De Ruyter bracht een sensationeel bedrag op. | Foto: pr.
De verkoop van ruim 160 kavels tijdens de veiling van werkgroep De Ruyter bracht een sensationeel bedrag op. | Foto: pr. Foto: pr

Opbrengst veiling De Ruyter ruim € 111.000,--

Sensationeel n Voor het eerst sinds jaren was de veiling van werkgroep de Ruyter niet tijdens de Rijnsburgse Feestweek.

Vooraf toch beschouwd als een gok, waar door de commissie lang over is vergaderd om deze stap te zetten, want de veiling is al jaar en dag onderdeel van de Rijnsburgse Feestweek. Aan de andere kant dacht de commissie: tradities zijn er om gebroken te worden. Dit bleek een gouden greep: de veiling haalde een waanzinnig resultaat van € 111.111,11. Een mega-bedrag waar de Werkgroep de afgelopen jaren alleen maar over durfden te dromen.

Alles klopte afgelopen zaterdag: de locatie bij H2O op jachthaven Marina Rijnsburg, de culinaire BBQ, het weer, de kavels… alles was aanwezig. Het meest spannende onderdeel was of er genoeg bezoekers zouden komen, nu er plotseling op een andere dag op een andere locatie geveild ging worden. En die bezoekers kwamen. Een volle hal met kavels en kopers en de vaste veilingmeesters Jaap en Piet.

Om half 6 werd het eerste kavel geveild…. en om half negen stond iedereen vol ongeloof te kijken naar het eindresultaat. Wat een geweldig bedrag was er opgehaald.

Gedurende de veiling werd er door het BBQ team steeds een ronde met hapjes klaar gemaakt en uitgedeeld, terwijl de bar volle toeren draaide. Kavels vlogen de hal uit naar de kopers die er grif op boden.

Lees verder op pagina 5.