De veiling van Werkgroep de Ruyter was afgelopen zaterdag op alle fronten een groot succes. | Foto: pr.
De veiling van Werkgroep de Ruyter was afgelopen zaterdag op alle fronten een groot succes. | Foto: pr. Foto: pr

Vervolg van artikel Jong Flora Band

Hoe ziet de opleiding er uit?

'Het opleidingsplan van de Jong Flora Band is door eigen mensen ontwikkeld en wordt continu geëvalueerd en waar nodig aan de leerling aangepast', vertelt Rémon. 'Belangrijk is dat, in de eerste tijd als de basis gelegd wordt voor de muzikale carrière, er les gegeven wordt door professionele leraren van het conservatorium'.

Anna: 'Later gaan ook de Flora Band leden lesgeven; juist dat is weer leuk om de binding met de 'grote' Flora Band te versterken.

In het kort komt het erop neer dat als je jong binnen komt, vijf of zes jaar, je eerst een tijdje Algemene Muzikale Vorming (AMV) krijgt, je na de afronding daarvan een instrument kiest en daar les op krijgt. Na een tijdje ga je voorspelen, diploma's halen en meespelen in het leerlingenorkest. Van daaruit stroom je door naar de Jong Flora Band'.

Hoe kan je als meisje lid worden?

Anna: 'We zien al langer dat er op ledenwervingsdagen ook veel belangstelling is van meisjes. Het is niet alleen het muziek maken, maar ook wat je eromheen leert en de vriendschappen die je maakt. Als je als meisje lid wilt worden, kun je dat eigenlijk direct al doen op de donderdagavond bij de Jong Flora Band. Wil je eerst even rond kijken; op zaterdag 3 september, dus na de zomervakantie, houden we een grootschalige ledenwervingsactie. We hopen daar veel meiden én jongens te mogen verwelkomen'.

Voor meer informatie over de Flora Band orkesten, lid worden en het opleidingsplan; zie www.floraband.nl.


Veiling met een waanzinnig resultaat

Vervolg van voorpagina

Zo ging een voetbal weekend naar FC Barcelona voor 6000 euro weg. Een kartclinic voor 3100 euro, een wijnproeverij voor 1700 euro, kaartjes voor een concert van Blof voor ruim 1000 euro… het ging maar door. Door het veiling comité is de afgelopen maanden keihard gewerkt om van deze nieuwe opzet een succes te maken. Dat kon echter alleen dankzij de hulp van zovelen: vrijwilligers, kopers, aanbieders van de kavels, de jachthaven & H2O… iedereen droeg iets bij aan dit fantastische succes. Organisatie Werkgroep de Ruyter kijkt terug op een heel geslaagd evenement 'met een opbrengst waar we alleen maar stil en dankbaar voor kunnen zijn'.