Philip de Roos, Directeur Zorggroep Katwijk, trakteert taart. | Foto: pr.
Philip de Roos, Directeur Zorggroep Katwijk, trakteert taart. | Foto: pr. Foto: pr

Wel zo makkelijk: Mijngezondheid.net

Internet n De 1500e gebruiker van Mijngezondheid.net is bereikt. Bij huisartspraktijk L. van Duijn werd op 16 juni een taart uitgereikt aan de 1500e gebruiker en aan het personeel in de praktijk die deze gebruiker heeft aangesloten. Terwijl we de taart uitreiken aan Mevr. van der Boon – van Dijk loopt dat aantal al weer snel richting 2000.

Mijngezondheid.net is een zogenaamd patiënten portaal waar de patiënt op eenvoudige wijze 24 uur per dag een herhaalrecept kan aanvragen, een afspraak kan maken, een e-mailconsult kan doen waarvoor de patiënt niet de deur uit hoeft, een deel van het patiënten dossier inzien en een medicatieoverzicht kan opvragen. Handig en nodig voor als je op reis gaat. Via Mijngezondheid.net gaat dat op eenvoudige en veilige wijze en om de privacy te waarborgen moet je dan met een DIGID inloggen net zoals je bij de belastingaangifte doet.

Waarom Mijngezondheid.net?

Mijngezondheid.net is een logisch gevolg van de hedendaagse leefstijl waarbij hoe langer hoe meer elektronische media worden ingezet om de communicatie tussen zorgverlener en patiënt te verbeteren. Technologische media worden ingezet zodat de praktijk 24 uur per dag bereikbaar is voor het bestellen van herhaal medicatie en het plannen van een afspraak.

Door minister Schippers is in de notitie IZO2020 aangegeven dat het streven is om in 2020 80% van de chronische patiënten inzicht te geven in hun medische dossier en meetgegevens. Daarnaast moet dit ook mogelijk zijn voor 20% van de burgers in het algemeen. Dit betekent voor Katwijk dat we in 2020 ruim 1/3 van de bevolking via elektronische media moeten zien te informeren en te bereiken. Dit zijn dan ruim 21.000 burgers in Katwijk. Daarnaast is er het streven om een grote groep met zelfmetingen aan het werk te zetten.

Zorggroep Katwijk is de initiatiefnemer die Mijngezondheid.net heeft aangeschaft. Zorggroep Katwijk is hét samenwerkingsverband van huisartsen, apothekers, diëtisten en fysiotherapeuten uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Hoewel deze zorgverleners de persoonlijke zorg die ze nu al bieden in stand willen houden, is het voor de kwaliteit en klantgerichtheid vaak beter om op velerlei gebied in een zorggroep samen te werken. Binnen mijngezondheid.net wordt met name de informatie vanuit de huisartspraktijk en de apotheek voor medicatie ontsloten op een veilige manier.

Mijngezondheid.net staat open voor gebruik door alle burgers van de gemeente Katwijk die bij een huisarts of apotheek van de Zorggroep Katwijk zijn aangesloten. Voor meer informatie raadpleeg uw huisarts of de assistenten of uw apotheek. Wilt u zich nu aanmelden dan kan dat via de website van uw huisarts of apotheek of via www.zgkatwijk.nl/mijngezondheid