Na de grote vakantie heeft het schoolplein een andere inrichting. | Foto: pr.
Na de grote vakantie heeft het schoolplein een andere inrichting. | Foto: pr. Foto: pr

Ingrijpende veranderingen op CBS De Burcht Valkenburg

n Schoolplein krijgt andere inrichting en wordt multifunctioneel

Spelen n In de laatste weken is er een aantal ingrijpende veranderingen in gang gezet op CBS De Burcht.

Zo wordt met behulp van fonds 1818 het plein van de groepen 3 tot en met 5 volledig nieuw ingericht en daarmee een stuk aantrekkelijker gemaakt. Daarbij krijgt ook de binnenplaats waarover beschikt wordt en geheel andere inrichting waarmee het klaargemaakt wordt voor multifunctioneel gebruik. In het bijzonder is daarbij gedacht aan de peuters en kleuters die in de lokalen zitten die aan de patio grenzen. Zij kunnen zodoende beschut en heel veilig spelen.

Mochten de plannen om het Opstapje ook in het gebouw te vestigen doorgaan dan hebben deze peuters een prachtige speelplek aan de patio.

Computerlokaal wordt zorgcentrum van de school

In het gebouw vinden nog ingrijpender zaken plaats. Alle computers van de collega's zullen vervangen worden door nieuwe en daarmee snellere, waarmee hopelijk alle bestaande klachten opgelost worden. Nog belangrijker is dat het computerlokaal zal verdwijnen en daarmee alle vaste computers waar de kinderen nu nog mee werken. Zij zullen vervangen worden door tablets die in de klassen gebruikt kunnen worden. Op deze manier gaat ook de middenbouw werken zoals de groepen 7 en 8 nu al doen en waar de leerkrachten erg tevreden over zijn omdat tablets veel efficiƫnter in te zetten zijn op momenten die de leerkrachten uitkomen en door de hele school omdat daar wifi voorhanden is.

Het computerlokaal dat dus leeg komt heeft al een uitstekende bestemming: Het "zorgcentrum" van de school. De fulltime Intern Begeleider, meester Kees en de Rt-er juffrouw Rianne zullen daar een centrale plek krijgen samen met alle beschikbare middelen die er op dat gebied voorhanden zijn.

Al deze ingrepen zullen rond de vakantie hun beslag krijgen. Dan is de school klaar voor de komende jaren om modern en kwalitatief uitstekend onderwijs te bieden aan de 400 leerlingen die de school rijk is.