Aanleg van speciale tuin voor bewoners met dementie van De Wilbert. | Foto: pr.
Aanleg van speciale tuin voor bewoners met dementie van De Wilbert. | Foto: pr. Foto: pr

Speciale tuin voor De Wilbert

Lions n Ondanks het regenachtige weer zat de sfeer er goed in. De mannen van de Lionsclub Rijnsburg/Valkenburg waren al vroeg aan de slag om de speciale tuin voor de bewoners met dementie van De Wilbert af te hebben.

Onder de bezielende leiding van hovenier Rob van der Burg was de tuin om 12.00 uur klaar en staat er een stevige basis. Als afsluiting aten de heren samen met alle bewoners van de Wilbert patat met een snack. Deze werd ter ere van dit feestelijke moment vers gebakken in de keuken van de Wilbert. Als toetje werden de mannen van de Lionsclub en de mantelzorgers die mede verantwoordelijk zijn voor de realisatie van deze tuin hartelijk bedankt door teamleider Welzijn Annemieke Tiggelman. Waarop de voorzitter van Lionsclub op zijn beurt de Wilbert bedankte voor de gastvrije ontvangst en zei dat het fijn was dit als groep te doen en dat het een zeer geslaagde klus was. De Wilbert en de Lionsclub blijven contact houden.

Naast de fruitbomen en de bloemen komt er in de geplaatste grote verhoogde bak een moestuintje, zodat de bewoners kunnen plukken en proeven en zelfs mee kunnen helpen in het onderhoud van de tuin. De bewoners kunne al heerlijk gaan genieten van de tuin, maar ze kunnen nog wel stevige tuinbanken, grote parasols en een overkapping gebruiken. De Wilbert zoekt nog vrijwilligers voor de tuin. Neem hiervoor contact op met Annemieke Tiggelman, annemieke.tiggelman@marente.nl of bel (071)4061500.