Afbeelding
Foto: pr

Ouderen genieten van gezellige dag uit

Jaarlijks n Vorige week dinsdag was het weer zover. De jaarlijkse uitgaansdag voor bejaarden en mindervaliden werd voor de 69ste keer gehouden.

Het gezelschap vertrok rond 09.00 uur met 6 bussen van de firma Brouwer van het Burgemeester Koopmansplein met 220 inwoners uit Rijnsburg richting Avifauna.

Aangekomen bij Avifauna stapte men op 2 rondvaartboten voor een kleine tocht. Tijdens de rondvaart werd er genoten van het uitzicht met hierbij koffie en gebak. Na de boottocht en een kleine wandeling werd men in de grote tuinzaal van het vogelpark ontvangen door voorzitter Jaap Hogewoning. Hij heette iedereen hartelijk welkom namens het bestuur. Jaap gaf uitleg over deze dag en vertelde dat we volgend jaar het 70 jarig jubileum gaan vieren. En dat u deze dag beslist niet mag missen. Ook stonden we met zijn allen 2 minuten stil bij het overlijden dit jaar van oud bestuurslid Piet Zwaan Piet. Hij was een van de oprichters van deze stichting.

Voordat we gingen eten werden er mooie christelijke liederen gezongen. Na de schriftlezing door dominee Rixt de Graaf ging zij voor in gebed. Vervolgens werd er een heerlijke maaltijd opgediend waar iedereen van genoot.

Het weer was wisselend en we hadden op de goede momenten prachtig weer. Hierdoor konden we genieten van een vogelshow met verschillende vogels. Terug in het restaurant trad het Delta Combo op. Men had dit keer een Oostenrijks repertoire. De aanwezigen konden meezingen en dansen.

Aan het eind van deze geslaagde dag werden door de voorzitter een aantal aanwezigen bedankt voor hun bijdrage aan deze feestdag, zoals de collectanten en de medische ondersteuning in de personen van Anneke Ouwersloot en Corine Heemskerk. Gelukkig is alles prima verlopen.

Het bestuur bedankt alle inwoners van Rijnsburg alsmede de Rijnsburgse middenstand en de vele bedrijven die een zakelijke binding hebben met Rijnsburg, voor hun giften die deze jaarlijkse uitgaansdag weer mogelijk hebben gemaakt: namens het bestuur bedankt.

Bij terugkomst in Rijnsburg werden we ontvangen door vele familieleden en er speelde een draaiorgel met vrolijke nummers. Iedereen kreeg nog een mooi plantje mee naar huis , en kan men terugkijken op een gezellige dag.

Voor volgend jaar zoeken wij nog een aantal collectrices. Geeft u op, het is dankbaar werk en je krijgt er veel warmte voor terug. Meer informatie bel met 071-4012868.