Afbeelding
Foto: pr

Meer betalen voor tweede hond

Woef n Het college van burgemeester en wethouders wil een onderzoek starten om de hondenbelasting voor een tweede hond te verhogen. Dat staat in de Kadernota 2017 die vanavond besproken wordt door de gemeenteraad.

Het college wil het tarief van een tweede hond meer gelijk trekken aan die van de eerste hond. Voor dit jaar moet voor een hond €106,44 euro belasting betaald worden. Voor een tweede hond is dat €92,28. Voor 2017 worden de tarieven voor de hondenbelasting verhoogd met 1,1% inflatie. Het tarief voor de eerste hond stijgt van €106,44 euro naar €107,64 euro.

De uitkomsten van het onderzoek worden betrokken bij de begrotingsbehandeling in november dit jaar. De hondenbelasting brengt dit jaar 357.000 euro in het laatje. Vorige maand is de gemeente gestart met een intensieve controle op het hondenbezit.


Sleep Inn voor jeugd RIJC

Schaatsen n Maar liefst 29 jeugdleden van de RIJC vertrokken vorige week vrijdag op de fiets naar de Stayokay te Noordwijk. De barbecue, kennismakingsspelen, de bosspelen, het steppen en uiteraard het korte slapen waren ingrediënten van een onvergetelijk weekend.

Rond 17.00 uur had de RIJC-jeugd van 8 t/m 16 jaar zich verzameld bij het IJswaerd, waar heerlijk werd genoten van een barbecue. Daarna werd er naar de Stayokay te Noordwijk gefietst. Na de kennismakingsspelen en de kamerindeling deed iedereen mee aan het spannende dierengeluidenspel in het bos. Het was een hele klus om de bijzondere geluiden van de dieren in de goede volgorde te vinden, omdat er een wolf rondliep in het bos, die het spel behoorlijk verstoorde. Daarna genoot iedereen van een (korte) nachtrust.
Na een stevig ontbijt werd er anderhalf uur gestept door de prachtige omgeving. Deze stepbeweging was een ideale training voor de beenspieren. De appelpunten met slagroom gingen er daarna in als koek. Na enkele loopspelletjes werd er wederom genoten van een barbecue. Die brandstof was hard nodig voor de volgende bosspelen. Met grote inzet werd eerst het levend stratego en daarna het douanespel uitgevoerd. Na nog wat versnaperingen, die uit de wonderkist van John de Ruiter werden uitgedeeld kwam iedereen voldaan rond 17.00 uur per fiets weer aan bij het IJswaerd.

Dankzij de sponsoring van 'De vrienden van de RIJC en het bestuur van de RIJC' was het onvergetelijke weekend voor de jeugd ook nog goed betaalbaar. De organisatoren John Schouten, John de Ruiter en Jan Pieter Tensen konden terugzien op een geslaagde Sleep Inn met dank aan Debby, Tineke, Fatime, Albrecht en Thomas voor hun extra hulp. Dit populaire evenement zal volgend jaar zeker weer plaatsvinden.