Afbeelding
Foto: pr

Jeugd BC de Valken vierde plaats in de Opstapcompetitie

Valkenburg n De jeugd van BC de Valken deed dit jaar voor het eerst mee aan de Opstapcompetitie (Regio Zuid-West).

Dit is een competitie, waarin jonge badmintonnertjes op gemakkelijke en speelse wijze worden voorbereid op de reguliere (jeugd-)competitie. Elk team speelde 10 wedstrijden, 5 thuis en 5 uit, tegen verenigingen uit de buurt. Het Valkenburgse team bestond uit 6 enthousiaste jongens en meiden in de leeftijd 9-11 jaar: Joris, Rik, Luc, Eline, Julia en Lynn.

Inmiddels hebben zij alle wedstrijden gespeeld. Elke wedstrijd bestond uit mixen, dubbels en enkels, totaal 8 games en dus ook 8 punten per keer om voor te strijden. En dat deden de Valkenburgertjes met grote inzet en plezier. De veel behaalde punten leverden blije gezichtjes op. Maar sporten is ook wel eens verliezen, dus moest er ook soms een traan gedroogd worden. Lange tijd stonden de Valken op de tweede plaats, maar na een aantal heel spannende wedstrijden zijn zij uiteindelijk vierde geworden.

Welke plaats het ook geworden is, de kinderen hebben er veel van geleerd: wat gaat er goed en waar kunnen we samen nog aan werken? En doorzetten, ook als je door je enkel bent gegaan of met een pijnlijke rug zit. Elkaar aanmoedigen als het even niet meer gaat of juist om die set te pakken. Alles bij elkaar maakt dat samen sporten hartstikke leuk is!

Heb je ook interesse in badmintonnen? Kom dan eens kijken bij onze jeugd op maandagavond in Sporthal Het Dorpshuis. Senioren zijn van harte welkom op maandag- of donderdagavond. Meer informatie: www.bcdevalken.nl.