Gezellig met elkaar zingen en een kop koffie drinken. | Foto: pr.
Gezellig met elkaar zingen en een kop koffie drinken. | Foto: pr. Foto: pr

Oproep jonge mantelzorgers

Helpen n Is er bij jou thuis iemand langdurig ziek, gehandicapt, verslaafd, in de war of depressief?

En maak jij je daarover zorgen? Help je thuis vaak mee? Zorg je best wel veel voor je familielid? Kan je 3 of meer vragen met ja beantwoorden? Dan ben jij een jonge mantelzorger! Je bent niet de enige. Ongeveer 1 op de 4 jongeren groeit op met de zorg voor iemand anders in zijn of haar omgeving. Wij willen jou als jonge mantelzorger goed ondersteunen. Wil je bijvoorbeeld af en toe jonge mantelzorgers ontmoeten en samen iets leuks ondernemen? Ben je tussen 12 en 18 jaar, dan horen we graag jouw tips en ideeën. We nodigen je uit om mee te denken op woensdag 22 juni van 16:00 - 18:00 uur. Deze bijeenkomst vindt plaats bij Scum Katwijk. Alles wat je tijdens de bijeenkomst vertelt wordt vertrouwelijk behandeld en anoniem verwerkt. Jonge mantelzorgers die mee willen denken, kunnen zich aanmelden bij Nadine de Koning, jongerenwerker Welzijnskwartier. Zij is bereikbaar op 06 13 42 42 07 of per e-mail NadinedeKoning@welzijnskwartier.nl.


In de Vlietstede

n Jeugd Eben-Haëzerkerk zingt met buren

Buren n Met een gezamenlijke zangavond heette de jeugdvereniging van de Christelijk gereformeerde kerk haar 'nieuwe buren', de bewoners van het heropende woonzorgcentrum Vlietstede, vorige week zondag een hartelijk welkom.

Na een snelle maaltijd na afloop van de middag preek haastte de jeugd van de gemeente zich naar het zorgcentrum aan de overkant van de straat. Daar haalden ze de bewoners op van hun kamer om hen welkom te heten en samen te zingen. Ruim twintig bewoners kwamen op de zangavond af, waarbij ook tien leden van het christelijke mannenkoor Jubilate aanwezig waren. Na gezamenlijk een aantal liederen te hebben gezongen, was er tijd voor een kop koffie en de mogelijkheid om met elkaar kennis te maken.