Winnaars Roostercompetitie: Piet Heemskerk, Piet Glasbergen en Daan de Best.| Foto: pr.
Winnaars Roostercompetitie: Piet Heemskerk, Piet Glasbergen en Daan de Best.| Foto: pr. Foto: pr

Jaarlijkse vergadering leden Biljartvereniging de Bogaert

Biljarten n De Rijnsburgse biljartvereniging "de Bogaert" heeft vorige week dinsdagmiddag haar jaarvergadering gehouden. Deze stond vooral in het teken van de resultaten van de Roostercompetitie 2015 / 2016.

Een roostercompetitie houdt in dat bijna alle leden onderling tegen elkaar spelen gedurende de winter periode. Diegene die op basis van zijn te spelen moyenne de meeste punten verzamelt is de kampioen van de vereniging in de desbetreffende periode.

Spannend

De competitie van dit seizoen is weer heel spannend gebleken omdat het verschil in punten tussen nummer 1 en 3 tot het laatste moment maar één punt bedroeg. Uiteindelijk is Piet Heemskerk kampioen van de vereniging geworden met 306 punten. Als nummer 2 eindigde Daan de Best met ook 306 punten, zijn speelpercentage was 87,68 % tegen Piet met 88,11%. Als nummer 3 eindigde Piet Glasbergen met 305 punten. De voorzitter overhandigde de bijbehorende bekers aan de winnaars. Verder op deze vergadering werden even de persoonlijke resultaten aangehaald van een aantal leden die finale plaatsen hadden gehaald in de Regio. Hier was o.a. Wim Glasbergen kampioen in de vijfde klasse libre van de CRBB was geworden en zodoende promoveerde naar de vierde klasse Libre.

Ook in CRBB verband hadden Piet Heemskerk zich geplaatst voor de finale in de 1e klasse driebanden, Koos Paauw en Piet de Mooij in de 2e klasse, en Daan de Best in de 3e klasse.

Bestuur

De statutaire bestuursverkiezing waarbij de voorzitter Aad vom Hofe en het bestuurslid Daan Noort zich weer herkiesbaar stelden werd bij acclamatie bevestigd. De opzet van het Oranje biljart toernooi 2016, welke deze keer geheel in handen is van de biljartvereniging, werd door de commissievoorzitter Jan Mooten toegelicht. Tot besluit werd afscheid genomen van Gerard Schmitz, die na ongeveer 30 jaar lid te zijn geweest van "de Bogaert" waarvan zo'n 20 jaar secretaris, wegens omstandigheden naar een andere biljartclub is overgestapt. De vergadering werd besloten met een gezellig onderonsje met een hapje & drankje verzorgd door de Brasserie de Burgt.