Afbeelding
Foto: pr

Katwijk Marketing heeft VVV-website vernieuwd

WEB n Inspirerend en informatief. Dat is de doelstelling van de vernieuwde VVV website. De website ziet er moderner uit en is bovendien gemakkelijk op een tablet of een mobiele telefoon te bekijken. Het webadres is gelijk gebleven: voor toeristen, bezoekers én inwoners blijft www.vvvkatwijk.nl het vertrouwde adres voor alle informatie over recreatief Katwijk.

Katwijk Marketing, verantwoordelijk voor de coördinatie én alle online informatievoorziening van VVV Katwijk, werkte wekenlang aan de nieuwe site. Er werd een ander systeem in gebruik genomen, waardoor de hele website opnieuw opgebouwd moest worden. Maar citymanager Piet de Vries is tevreden over het resultaat: "Met de site hopen we bewoners, bezoekers en toeristen te inspireren. Door middel van foto's, video's en korte teksten geven we tips en ideeën over wat je in Katwijk allemaal kunt doen en beleven!" Citymarketeer Annemarie Guijt heeft er, ondersteund door stagiair Dylan, wekenlang hard aan gewerkt om inhoudelijk een goede en gebruiksvriendelijke website op te zetten, aldus De Vries. "Zo hebben ze bijvoorbeeld een 'Top 10 wat te doen in Katwijk' gemaakt. Ook is het binnen de nieuwe web-omgeving gemakkelijker om bepaalde thema's uit te lichten – een optie die is gebruikt om de watersportmogelijkheden in Katwijk extra onder de aandacht te brengen."

De nieuwe website is onderdeel van het project 'Optimaliseren customer journey' uit het Marketingplan, dat begin 2016 door Katwijk Marketing werd gepresenteerd. Annemarie Guijt: "Natuurlijk speelt online informatievoorziening tegenwoordig een grote rol. Maar we kennen onze gasten en zij willen soms ook op traditionele manieren bediend worden. Daar spelen we uiteraard op in; in april kwamen bijvoorbeeld weer de informatiegids 'DIT! is Katwijk' en de 'DIT! is Katwijk-plattegrond' uit. Er is een brochure beschikbaar met het logiesaanbod. En via het VVV kantoor aan de Wilhelminastraat worden klanten fysiek geholpen, in de zomermaanden is het kantoor hiervoor 6 dagen per week geopend. Iedereen die informatie wil over Katwijk – wat dan ook – is bij ons van harte welkom!"

Benieuwd naar de nieuwe website? Kijk op www.vvvkatwijk.nl. Suggesties over de invulling site ontvangt Katwijk Marketing graag op info@vvvkatwijk.nl of info@katwijkmarketing.nl


Zomers Palet staat in de steigers

Senioren n In de maand juli en augustus organiseert Welzijnskwartier een gezellig zomerprogramma voor ouderen.

Activiteiten, speciaal bedoeld voor ouderen die thuis blijven in de zomervakantie en zin hebben om wat buitenshuis te gaan doen is gedurende 6 weken iedere dinsdag- en woensdagochtend verspreid over heel Katwijk een scala van culturele en gezellige activiteiten.

Op 12 juli is de opening van het Palet in de Wilbert met een voorstelling van Diaboliques, een theatergroep die met vele bekende meezingers, jongleer- en circusacts een leuke voorstelling gaat verzorgen. Verder gaan we Bingo spelen in de Vlietstede vertelt Jaco van der Bent over onze Katwijkse beelden langs de boulevard en genieten we weer volop van allerlei muzikale activiteiten. Ook de lokale cabaretgroep uit Valkenburg en de Vlietzangers zijn zeker aanraders. Natuurlijk is het leuk om mee te doen, anderen te ontmoeten, gezellig te kletsen, maar ook om lekker er uit te zijn. Het totale programma kunt u vinden op onze site www.welzijnskwartier.nl.

Zin in een leuke zomer, schrijf u dan in voor deze activiteiten. Op verschillende locaties zitten onze medewerkers om u hand- en spandiensten te verlenen bij het inschrijven. Vanaf 13 juni kunt u zich al inschrijven. Verder kunt u terecht in:

De Schelp op maandag 20 juni om 10.00-12.00 uur

Suurmondstraat Katwijk Hoornes

De Voorhof op dinsdag 21 juni om 10.00-12.00 uur

Vliet NZ 36 te Rijnsburg

Zwanenburg op woensdag 22 juni om 10.00-12.00 uur

Zwanenburgstraat 62, Katwijk aan Zee

Het Dorpshuis op donderdag 23 juni om 10.00-12.00 uur

Kerkweg 3, Valkenburg

U kunt ook een programmaboekje en inschrijfformulier ophalen bij Welzijnskwartier, Huize Callao Callaoweg 1 te Katwijk.


De VakantieBieb-app is er weer

Zomer n Met de VakantieBieb-app heeft iedereen gratis toegang tot een omvangrijke selectie Nederlandse e-books gedurende de hele zomer.

Voor de jeugd is de VakantieBieb al open en de titels voor volwassenen zijn beschikbaar vanaf juli. Er zijn dit jaar nog meer titels te downloaden, zestig in totaal, en er zijn handige leeftijdscategorieën voor kinderen aan gekoppeld.

Met de VakantieBieb-app kunnen kinderen tijdens de zomervakantie e-books van de Bibliotheek op een tablet of smartphone lezen. En dat doen ze graag: 'Ik vind de vakantieapp super leuk want nu mag ik wel op de tablet en anders niet.' (Ingestuurde reactie op VakantieBieb 2015.) Als kinderen regelmatig blijven lezen in de zomervakantie, vallen zij niet terug in leesniveau. Lezen in de zomer is daarom belangrijk en dat kan heel goed digitaal met de VakantieBieb-app van de Bibliotheek.

De VakantieBieb-campagne wordt voor het vierde jaar georganiseerd door de Bibliotheek en 578.000 mensen hebben de VakantieBieb-app tot nu toe gedownload.
Voor meer informatie: www.vakantiebieb.nl