In de Bloem komen 98 bijzondere  appartementen in het deelplan Calla. | Foto: Plein10.
In de Bloem komen 98 bijzondere appartementen in het deelplan Calla. | Foto: Plein10. Foto: plein 10

Tijdens Dag van de Bouw

n Feestelijke start verhuur van woonconcept Calla

Uniek n Afgelopen zaterdag werd de Dag van de Bouw uitgebreid gevierd bij nieuwbouwproject "De Bloem" in Rijnsburg. In het verkoopcentrum aan het Remiseplein was het gezellig druk.

Daar markeerden wethouder Gerard Mostert en De Raad-directeur Paul Brandjes een belangrijk moment in de ontwikkeling van een van de mooiste Rijnsburgse wijken: de start van de verhuur van 98 bijzondere appartementen in het deelplan Calla.

Uniek woonconcept

In Calla wordt een uniek woonconcept gerealiseerd, waarbij luxe, comfort en zorgeloos huren de sleutelwoorden zijn. Wethouder Mostert is ronduit enthousiast over deze woonvorm, die met name bedoeld is voor mensen die niet helemaal piepjong meer zijn; mensen die graag een woning willen die beantwoordt aan de behoeften die zij nu hebben, maar ook aan de behoeften die ze in de toekomst zouden kunnen krijgen. Bewoners van Calla betalen een redelijke huur, terwijl ze daarnaast gebruik kunnen maken van onder meer een wellnesscenter, een filmzaal, een kookstudio, logeerkamers, een computercorner en een ontmoetingsplein. Verder kunnen zij à la carte (je betaalt voor wat je afneemt) kiezen voor allerlei andere services en voorzieningen, zoals een boodschappenservice, thuiszorg, styling advies, dinerservice of ICT-assistentie.

Appartement nagebouwd

Wethouder Mostert kreeg uit handen van Paul Brandjes het eerste exemplaar van de glossy 'Calla, leven in luxe en comfort' uitgereikt. Dit magazine biedt een schat aan informatie over het wonen in Calla. Niet alleen wordt er aandacht besteed aan de 12 verschillende woningtypes, maar ook is er een interview te lezen met de toekomstige huismeester en krijgen lezers informatie over onder meer het duurzame warmte- en koeltesysteem en alle voorzieningen en services waar je als bewoner van Calla gebruik van kunt maken.

Vanaf nu kunnen huurders inschrijven voor de appartementen in Calla. Hoe zo'n appartement eruit komt te zien en hoe het voelt om er te wonen, is letterlijk te beleven in het verkoopcentrum van De Bloem. De Raad heeft er een compleet appartement nagebouwd (de belevingsruimte), dat afgelopen zaterdag werd onthuld.

De belevingsruimte oogstte veel waardering onder de bezoekers van de Dag van de Bouw. Een ander opvallend element in de belevingsruimte is het state of the art domotica-systeem, waarmee via smartphone of tablet op afstand deuren, ramen, gordijnen, zonwering, verwarming / koeling en allerlei elektrische apparaten kunnen worden bediend. Wie geen smartphone of tablet heeft, gebruikt gewoon de wandschakelaars.

Tevreden

Directeur Paul Brandjes en makelaar Pieter Kuijt kunnen tevreden terugkijken op een geslaagde Dag van de Bouw. Pieter Kuijt: "Natuurlijk weet je dat je woningen aanbiedt waar belangstelling voor is, maar dan nog is het fantastisch om te zien dat een dag als vandaag zoveel enthousiaste reacties oplevert. Dat sterkt ons in de overtuiging dat huurders ons vanaf vandaag ook weten te vinden."


n Oldtimershow en Rondrit in feestweek

OranjeVereniging n Niet meer weg te denken uit het programma van de Rijnsburgse Feestweek is natuurlijk: de Oldtimershow.

Op zaterdag 13 augustus 2016 zal deze weer door Oranje Vereniging Rijnsburg worden georganiseerd. De Oldtimershow staat garant voor gezelligheid, ontmoeten, maar bovenal genieten van de prachtige voertuigen die een plekje langs de Graaf Florislaan zullen krijgen. Bent u in het bezit van een oldtimer óf youngtimer? Dan bent u van harte welkom om deel te nemen. Deelname kost € 5,00 en u ontvangt van de organisatie een leuke herinnering. Ook maakt u kans op een mooie prijs! Vanaf 10.30 uur zal uw auto worden opgesteld aan de Graaf Florislaan. De auto's zijn te bewonderen tot 13.00 uur en vervolgens zal de prijsuitreiking daar plaatsvinden. Om 13.15 uur zullen de oldtimers worden opgesteld om voor de Flower Parade uit door Rijnsburg te rijden. Aan het aantal deelnemers zit een limiet, daarom kunt u zich vooraf inschrijven via het aanmeldformulier op de website www.ovrijnsburg.nl. Na inschrijven ontvangt u verdere informatie.

Altijd leuk om de Oldtimershow te bekijken.| Foto: pr.