De turnsters van DWS scoorden maar liefst 14 medailles. | Foto: pr.
De turnsters van DWS scoorden maar liefst 14 medailles. | Foto: pr. Foto: pr

Veel medailles voor DWS tijdens Turn & Fundag

Prijzen n De jaarlijkse Turn & Fundag die de laatste zaterdag van mei werd gehouden in de Wasbeek in Sassenheim werd georgniseerd door Gymnastiekvereniging DWS.

De vereniging kijkt terug op een geslaagde dag.

Als eerste begonnen de wedstrijden met de meisjes en jongens van 7-9 jaar oud. De meiden moesten oefeningen doen op de balk, de lange mat en de trampoline. De jongens turnden aan het hoog rek, de lange mat en de trampoline. Als de jongens en meiden niet aan de slag hoefden in de 'wedstrijdzaal' konden zij oefenen en spelen in de 'kleine zaal'. Hier stond namelijk een beweegplein opgesteld, met onder andere grote 'tuin trampolines' een airtrack en nog veel meer.

Nadat alle meiden en jongens hun wedstrijden geturnd hadden was het tijd voor het 'fun gedeelte'. Alle deelnemende verenigingen werden opgedeeld in drie groepen. Een groep ging aan de slag op het beweegplein, een groep ging springen op de airtumbling en dubbele trampoline en een groep kreeg een dans aangeleerd. Na een kwartier draaiden de groepen door naar het volgende gedeelte. Nadat iedereen de disciplines had uitgevoerd, was het tijd voor de prijsuitreiking. In het eerste dagdeel ging DWS naar huis met zeven medailles.

Het tweede dagdeel begon om 13:00 uur en was voor de meiden en jongens van 10 t/m 12 jaar. Zij moesten net als de kinderen in het eerste dagdeel op drie verschillende toestellen turnen. Ook het beweegplein stond tot hun beschikking als zij niet bezig waren met de wedstrijden. Na de wedstrijden tijd voor het fun gedeelte en vervolgens de prijsuitreiking. Het tweede dagdeel ging DWS naar huis met nog eens zeven medailles. Wat een top dag.

Prijswinnaars:

Meisjes 7 D3: 2e plaats Lieke vd Zalm
Meisjes instap R3: 1e plaats Sophie van der Vijver
Meisjes instap D1: 1e plaats Florentina Ayre
Meisjes 9 R2: 2e plaats Kyra Klinkenberg, 4e plaats Naomi Vletter
Meisjes 9 D3: 1e plaats Marissa Koot
Jongens 7-9 N13: 1e plaats Rick Ockeloen
Meisjes Pupil 1 D1: 1e plaats Dewi van Duijn, 2e Plaats Laura de Mooij
Meisjes Pupil 2 D1: Dominique van der Tas
Meisjes jeugd D4: 1e plaats Naomi van Rijn, 2e plaats Claudia van Egmond
Meisjes Jeugd D1: 1e plaats Esmeralda van der Kroft, 2e plaats Barbara vd Meij.


Mantelzorgers: voorkom overbelasting

Welzijnskwartier n Eén van de uitgangspunten van de nieuwe Wmo is dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven. Zorgvragers willen vaak ook niets liever.

Hierdoor zal er echter een groter beroep gedaan moeten worden op het sociale netwerk en op de mantelzorger. Het vraagt veel van mensen om dag in dag uit voor een chronisch of langdurig zieke te zorgen. Je bent niet meer alleen partner, kind, broer/zus of vriend, maar voortaan ook de verzorgende waarvan iemand afhankelijk is. Niemand heeft er iets aan als de mantelzorger overbelast raakt. Overbelasting is afhankelijk van vele factoren.

Mantelzorgers lopen bijvoorbeeld extra risico als dat er tegelijkertijd ingrijpende gebeurtenissen plaatsvinden, zoals problemen op het werk, een scheiding, verhuizing of de dood van een dierbare. Maar ook kun je problemen ervaren doordat je in de bijstand zit en nauwelijks kunt rondkomen. En wat als je zelf gezondheidsproblemen krijgt? Het is daarom belangrijk dat je goed voor jezelf blijft zorgen en tijdig hulp vraagt wanneer dit nodig is.

Sociaalwerkers Annabel Gerritsen en Asli Filiz zijn werkzaam bij Welzijnskwartier Mantelzorgondersteuning "Wij kunnen u helpen de juiste hulp te vinden als u ondersteuning nodig heeft voor uzelf en/of voor degene die u verzorgt, zodat u wat meer tijd voor u zelf krijgt. Daarnaast verzorgt mantelzorgondersteuning naar behoefte themabijeenkomsten, ontspanningsactiviteiten en lotgenotencontact. Maak uw wensen en behoeftes daarom kenbaar!"

Voorkom overbelasting! Neem contact op met Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning en laat u registreren, zodat u gebruik kunt maken van de ondersteunings- en waarderingsmogelijkheden en op maat de ondersteuning krijgt die u nodig hebt. Dit kan digitaal via de website www.mantelzorgsteunpunt.nl of via de frontoffice van het Welzijnskwartier 071-4033323.