Doelpuntenmaker Dennis Bakker hier in de tang bij twee verdedigers. | Foto: Piet van Kampen
Doelpuntenmaker Dennis Bakker hier in de tang bij twee verdedigers. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

Rijnvogels alleen aan kop na kraker in Capelle

Algemeen Sport

Alsof er een kampioenswedstrijd werd gespeeld op sportpark ‘t Slot in Capelle aan den IJssel. Het was er bomvol. Geen wonder, er stond voor zowel de thuisclub als de Rijnvogels veel op het spel nu de climax van een spannende eindfase is genaderd. De ambiance was er naar. Beide supportersverenigingen gaven acte de présence. Het werd een duel op het scherpst van de snede en waar de Katwijkse Vogels uiteindelijk met een nipte 0-1 zege terecht de triomfator werden. Dennis Bakker scoorde een kwartier voor tijd.

Na afloop van een mannelijk gevecht waren vriend en vijand het er over eens dat de bezoekers deze wedstrijd terecht hadden gewonnen. De winnende trainer Thomas Duivenvoorden kon het met een brede glimlach niet onderdrukken toen zijn korte analyse helder was. ‘We hebben ruim driekwart van de wedstrijd gedomineerd en weinig kansen weg gegeven’. Klopt als een bus. Maar ook hij zal in de laatste fase billenknijpend hebben moeten toezien hoe het ‘alles of niets’ slotoffensief van de thuisclub hem een dag of wat ouder maakte van de hoogspanning. Lange ballen richting Rijnvogels-muur waar stevig aan de poort werd gerammeld. De poort die op sportpark ‘t Slot op slot bleef.

Beide teams begonnen het duel met een gedeelde koppositie in het voordeel van de Vogels vanwege het beter doelsaldo. Aanvankelijk aftastend maar gaandeweg bleek dat de Katwijkers het beste van het spel hadden, Gelegenheidspits Dennis Bakker stuitte op de uitblinkende doelman Marc van Splunter en richtte het vizier daarna een paar keer naast. De thuisclub verzette de bakens met lange ballen op de beide vleugelspitsen maar doelman Arie van der Niet had er scherp het oog in. Ook hij was het die in een hectische slotfase met een knappe redding de zo belangrijke nul koesterde. Met beter verzorgd voetbal slaagden de Vogels er niet om voor de pauze nog afstand te nemen. Ook was de 0-1 nabij maar de paal was de vriend van doelman Van Splunter.

Het werd in het tweede bedrijf een gevecht op het scherpt van de snede. Dat de wedstrijd tien minuten onderbroken werd was een dissonant op deze voetbalmiddag. Naar verluidt waren er enkele Feyenoord supporters binnen gedrongen in het vak van de Rijnvogels supporters. Weg met die lui die de boel komen verstieren. Het haalde het ritme weg uit de spannende wedstrijd. Een wedstrijd in de slotfase door Virgil Tjin Asjoe al definitief op sportpark ‘t Slot de wedstrijd in het slot had kunnen gooien. Ook hij had niet de kalmte om de uitstekende keeper voor de tweede keer het kijken te geven.

Er volgde een hectisch slotfase. Capelle pompte lange ballen richting de Katwjkse poort die nooit open werd gedaan en was het doelman Arie van der Niet die zich eenmaal knap moest strekken om de gelijkmaker te voorkomen. In et hol van de leeuw een belangrijke zege met perspectief op meer.

Uit de krant