Deborah Vos gaat naar de basket.
Deborah Vos gaat naar de basket. Foto: Wim Kulk

Grasshoppers Dames 1 schiet tekort

Dames 1 van Sportiff Grasshoppers heeft het huzarenstukje van afgelopen zaterdag niet kunnen herhalen. In de Best of 5-serie om het nationale kampioenschap moesten de Katwijksen de vierde wedstrijd aan Den Helder Suns laten dat hiermee op 3-1 kwam en het kampioenschap prolongeerde. Aan het publiek heeft het niet gelegen. Sporthal Cleijn Duijn was opnieuw uitverkocht en beide legioenen lieten goed van zich horen.

Den Helder begint de wedstrijd scherper en pakt de eerste voorsprong. Grasshoppers weet mede door 2 scores van Alissa van der Plas weer aan te haken tot 12-13 maar weet niet te voorkomen dat de ploeg uit de kop van Noord Holland het eerste kwart winnend afsluit met 12-17.

Het tweede kwart weet Den Helder direct verder uit te lopen en mede door twee 3-punters komen zij op 14-27. Bij Sportiff Grasshoppers vallen veel, relatief simpele, ballen niet. Ook ontbreekt het deze wedstrijd aan 3-punters. Slechts 5 van de 27 vallen raak. Den Helder gaat met 20-30 aan de leiding bij het rustsignaal.

Na rust komt de thuisploeg goed uit de kleedkamer en weet tot 4 punten te naderen. Een 0-6 run van Den Helder zorgt er direct weer voor dat het gat weer naar 10 punten gebracht wordt. Uiteindelijk wint Grasshoppers dit kwart met 24-21 en brengt zo de stand aan het eind van het derde kwart op 44-51.

Het vierde kwart kan Sportiff Grasshoppers nog één keer tot vier punten komen maar daarna is het Den Helder dat de meeste scores voor hun rekening nemen. Mede door de vrije worpen veroorzaakt door de foutenlast, weet Den Helder uiteindelijk uit te lopen naar 60-77 en pakken zo het kampioenschap in de Women’s Basketball League.

Coach Rick Driessen die zijn afscheid aankondigde had er vrede mee: “Den Helder is de terechte kampioen, maar ik ben enorm tevreden over en trots op ons team dat al met al het beste naar boven wist te halen dit seizoen. De bekerwinst als het tastbare bewijs. Als team is het waarschijnlijk het meeste hechte wat ik heb kunnen trainen en coachen.”

Beide teams zullen elkaar weer ontmoeten bij de start van het nieuwe seizoen bij de strijd om de Supercup op zaterdag 17 september.