Afbeelding

Grasshoppers Heren weten winning streak niet te verlengen

In Den Helder stonden afgelopen zaterdag de ploegen van Noordkop Suns en Sportiff Grasshoppers tegenover elkaar. De Heldenaren vechten voor een plek bij de eerste vier, terwijl de Katwijkers probeerden hun stijgende lijn van de afgelopen wedstrijden een vervolg te geven.

Na een zwakke opening van de bezoekers is het binnen 3 minuten spelen al 13-3 voor de thuisploeg en vliegt coach Alibegovic in zijn eerste time out. Veel hielp dat niet, maar de voorsprong werd niet groter. Van 17-9 gaat het naar 23-14 aan het einde van het eerste kwart.

De thuisploeg met vier Eredivisiespelers schiet met scherp en Sportiff Grasshoppers heeft moeite aan te blijven haken. Even komen de bezoekers dichterbij 37-31, maar Noordkop heeft met de rust een voorsprong van 42-31.

Ook in de tweede helft blijft het verschil rond de tien punten hangen, en komt Grasshoppers maar niet echt dichterbij om er nog een spannende wedstrijd van te kunnen maken. Van 66-53 gaat het naar 71-60 met nog 4 minuten op de klok. Met 2 dunks van Helderse kant wordt de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg beslist: 84-70

Coach Alibegovic: “We geven de wedstrijd in principe al in het eerste kwart weg. Ons begin was niet goed en daardoor liepen we de hele wedstrijd achter de feiten aan. Daarnaast hadden wij maar 3 spelers in de dubbele cijfers, terwijl zij er 5 hadden. Komend weekend zijn erg belangrijk voor ons om te laten zien wat we kunnen.”

Zoals gezegd een dubbel programma voor Heren 1. Vrijdag 13 mei wordt eerst de Groene Uilen thuis ontvangen. Op 14 mei krijgt Sportiff Grasshoppers om 16.30 uur Uitsmijters op bezoek.