Afbeelding

Meer zekerheid voor huisvesting Voedselbank

Algemeen

De Voedselbank Katwijk hoeft zich minder zorgen te maken over huisvesting. Vorige week donderdag heeft bijna de gehele gemeenteraad een voorstel van PvdA en CDA gesteund om de wethouder op te roepen duidelijkheid te geven aan de Voedselbank.

De Voedselbank zit op dit moment in de oude school van De Dubbelburg aan het Het Cappelrijeland in de Rijnsburgse wijk Frederiksoord. Het is normaal dat huurcontracten worden afgegeven voor vijf jaar. De Voedselbank heeft aangegeven, dat het bij een eventuele verhuizing minimaal twee jaar voorbereidingstijd nodig heeft. Daarom wil de raad duidelijkheid voor de Voedselbank. Die krijgen ze.

Wethouder Gerard Mostert is door de gemeenteraad opgedragen om snel in overleg te gaan met de Voedselbank over huisvesting. ‘Met deze motie in de hand zijn we al in gesprek met de Voedselbank. We gaan helderheid verschaffen. Wethouder Spek en ik voeren die gesprekken daar. We houden u op de hoogte.’

Zo’n 500 inwoners van onze gemeente maken gebruik van de Voedselbank. In 2020 werd de huidige locatie in gebruik genomen. Elke vrijdag worden 185 voedsel- en verzorgingspakketten uitgereikt. Ook is er een kapper en is er kleding te vinden. Voor verjaardag en een uitje wordt ook nog wel eens wat geregeld.

‘Men voelt zich er veilig en geborgd in het pand’, sprak CDA-raadslid Dick Oudwater de gemeenteraad toe.

Uit de krant