Op diverse plekken was er overleg op straat. | Foto: Aad van Duijn
Op diverse plekken was er overleg op straat. | Foto: Aad van Duijn Foto: Aad van Duijn

‘Gedateerd bedrijventerrein ‘t Heen vraagt om passende reconstructie’

Algemeen

Aandacht voor de kwaliteit van de bedrijventerreinen ’t Heen en Klei Oost, een gunstig vestigingsklimaat en uitvoerbare regels bij een passend vestigingsklimaat. Een aantal punten die vorige week woensdag aan de orde kwam tijdens de rondgang die het bestuur van het Parkmanagement Katwijk (PMK), de vertegenwoordiging van gevestigde bedrijven, maakte met de burgemeester, wethouders en een aantal beleidsambtenaren.

Om inzicht te hebben in de daadwerkelijke situatie op de bedrijventerreinen, de ontwikkelingen rondom de in te voeren parkeermaatregelen en ter plekke diverse thema’s te bespreken, maakten het college van burgemeester en wethouders met de gemeentesecretaris samen met het bestuur van het parkmanagement een rondgang door de bedrijventerreinen per fiets. Dat gaf de gelegenheid rustig meerdere zaken in ogenschouw te nemen en goed bespreekbaar te maken. 

Positieve impuls
Het treffen was enerzijds een kennismaking en anderzijds de gelegenheid voor het PMK-bestuur om de thema’s die in het overleg met de wethouders over tafel komen daadwerkelijk te laten zien in het gebied. De tocht eindigde na vijf kwartier in het bedrijfskantoor van het parkmanagement, waar een toelichting volgde over onder andere de beveiliging, de ambitie om die uit te breiden met camerabewaking en hoe geïnvesteerd kan worden in een kwalitatieve aanpak.

Daaronder valt onder andere de nieuw in te voeren parkeermaatregelen, maar ook extra aandacht voor gebieden die een positieve impuls kunnen gebruiken. Het thema handhaven kwam ook aan de orde.

Meer in De Katwijksche Post van vandaag.

Uit de krant