Met onder andere banieren, verlichte panelen, een videopresentatie en attributen worden de plannen toegelicht.
Met onder andere banieren, verlichte panelen, een videopresentatie en attributen worden de plannen toegelicht. Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Expositie over Romeinse Limes-plannen

zaterdag 11 september 2021 14:00 tot zondag 3 oktober 17:00

In de Oude Redschuur aan de Rijnmond in Katwijk aan Zee is tot en met zondag 3 oktober de expositie te zien over plannen om in Katwijk de Romeinse Limes te verbeelden. Die Limes is de oude Romeinse weg die zo’n tweeduizend jaar geleden langs de noordgrens van het toen grote Romeinse Rijk liep. Die Limes is twee maanden geleden door de internationale erfgoedorganisatie Unesco erkend als werelderfgoed.


De plannen zijn van de werkgroep Romeinen van het Erfgoedplatform Katwijk. Het gaat om negen plannen, variërend van het plaatsen van onder andere de bouw en plaatsing van replica’s van Romeinse wachttorens (te gebruiken als bijvoorbeeld tiny house), de aanleg van een openlucht theater bij de Uitwatering en de bekende plattegrond van de Brittenburg tot de bouw van een ondergronds museum en provinciaal archeologisch depot op het Wantveld tussen de Rijnmond en Binnenwatering. Maar ook het zichtbaar maken van de zuidpoort van de Romeinse legerplaats Pretorium Agrippina op het Castellumplein in Valkenburg tot uitbreiding van het nabijgelegen Torenmuseum.

Op de expositie worden alle negen plannen met verschillende presentaties toegelicht. 


De expositie in de Oude Redschuur aan de Rijnmond, de voormalige KNRM-botenloods, is te zien tot en met zondag 3 oktober op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. Er is een boekje met de voorgestelde plannen te koop voor 5 euro (contant betalen).

Locatie