De Horizon is één van de scholen die subsidie krijgen. | Foto: SKvD
De Horizon is één van de scholen die subsidie krijgen. | Foto: SKvD Foto: SKvD

Scholen krijgen rijksgeld voor verbeteren van ventilatie

Algemeen

Vijf scholen ontvangen via de gemeente een Rijkssubsidie om de ventilatie in de schoolgebouwen te verbeteren. De overheid wil met die regeling het aantal Covid-19 besmettingen terugdringen. En een gezond binnenklimaat draagt bij aan betere leerprestaties van leerlingen en lager verzuim onder personeel.

Met de subsidieregeling Specifieke uitkering Ventilatie in scholen (SUVIS-regeling) subsidieert de overheid dertig procent van de totale kosten om tot een betere ventilatie en luchtkwaliteit in een schoolgebouw te komen.

De gemeente is verantwoordelijk voor de aangevraagde subsidies en controle op de correcte uitgave.

RK-basisschool De Horizon in Katwijk aan den Rijn kan rekenen op zo’n 71.000 euro. Het Pieter Groen College in Rijnsoever krijgt ruim 58.000 euro. De Rijnsburgse Julianaschool, De Wegwijzer en de Wilhelminaschool krijgen samen zo’n 71.000 euro.

Er loopt nog een aanvraag voor de Leidse Buitenschool voor 150.000 euro, maar het college verwacht niet, dat die aanvraag wordt toegekend. ‘Op het moment van de aanvraag was het beschikbare bedrag al ruimschoots overschreden door eerdere aanvragen’, staat in het voorstel van het college.

Zodra de subsidieregeling weer wordt opengesteld, kan die aanvraag opnieuw worden ingediend.

Uit de krant