Bootvluchtelingen, door Liesbeth Vester.
Bootvluchtelingen, door Liesbeth Vester. Foto: pr

Expositie Leidsche Mondialen in verpleeghuis Overduin

donderdag 22 juli 2021 8:14 tot donderdag 12 augustus 18:00

In verpleeghuis Topaz Overduin in Katwijk is op het moment een interessante expositie van het Leidse schildercollectief De Leidsche Mondialen te zien. De expositie is tot 12 augustus te bewonderen en bevindt zich in een van de gangen op de begane grond, rechtstreeks leidend naar het restaurant en de weelderige tuin. 


Een bezoek aan de expositie en daarna een drankje in het restaurant of de tuin vormen, behalve voor de bewoners van Overduin, ook voor kunstliefhebbers een bijzonder uitje op een warme zomerdag.


Een opvallend schilderij in deze expositie vormt het werk Bootvluchtelingen van de Noordwijkse kunstenaar Lies Vester. Op dit schilderij zijn volwassenen en kinderen te zien, die van een recente gevaarlijke tocht over de Middellandse zee zijn gered. Allen mét mondkapjes, op zoek naar een hopelijk beter leven.


Het collectief, met ongeveer 50 beeldende kunstenaars, is 12 jaar geleden opgericht om het werk van overleden kunstenaars te borgen, oftewel te redden van de vuilstort. Ook realiseert het collectief jaarlijks een aantal exposities in Leiden en omgeving.

De exposities worden druk bezocht en laten werken van de groep kunstenaars zien in letterlijk alle kleuren en maten. Ook driedimensionaal werk is te bewonderen.

Verpleeghuis Topaz Overduin, Nachtegaallaan 5, Katwijk.