Deborah Vos was goed voor 18 punten tegen Jolly Jumpers.
Deborah Vos was goed voor 18 punten tegen Jolly Jumpers. Foto: Wim Kulk

Grasshoppers Dames 1 hebben geen kind aan Jolly Jumpers

Sportiff Grasshoppers heeft afgelopen zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Jolly Jumpers in winst weten om te zetten. Gedurende bijna de hele wedstrijd had de ploeg van Rick Driessen en Frans Mens een ruime voorsprong die eigenlijk tot aan het eindsignaal geen moment in gevaar kwam.

De eerste voorsprong is voor de thuisclub maar duurt niet lang. Grasshoppers neemt al snel de leiding over en een regen van drietjes bezorgen Sportiff Grasshoppers aan het einde van het eerste kwart een ruime voorsprong (18-30). Een 11-0 run aan het begin van de tweede periode en een ogenschijnlijk strakkere verdediging maken dat Sportiff Grasshoppers verder kan uitlopen. Via 20-44 halverwege is er bij het rustsignaal een riante voorsprong van 25 punten. Ruststand 29-54.

Ook de derde periode is voor Sportiff Grasshoppers. Na 35-63 als de wedstrijd al zo goed als beslist is, word dit kwart met een 42-74 stand afgesloten. De voorsprong van Sportiff Grasshoppers in het laatste kwart liep steeds verder op (46-88). De laatste scores zijn voor de thuisclub en bij het laatste fluitsignaal staat een 53-90 stand op het scorebord.

Coach Rick Driessen, die aan de zijlijn flink coachte op het verrichten van goed voetenwerk, zag een goede teamprestatie: “We hebben hard gewerkt en het was een heel leerzame wedstrijd want als je even iets niet goed uitvoert, kan je gelijk zien dat Jolly Jumpers een stuk sterker is dan het nu misschien leek.

Zaterdag 27 november is BC Utrecht Cangeroes in sporthal Lunetten de tegenstander. Aanvang 20.15 uur.