Ken Rovers in de aanval.
Ken Rovers in de aanval. Foto: Alexander van Duivenboden

Houdini-act zorgt voor nipte winst Habithuis RVV heren 1

Algemeen Sport

Menig trouwe supporter van Habithuis RVV herinnert zich de bekerwedstrijd tegen Limes van een aantal jaren geleden. Spannende vijfde set, RVV in de tang van de tegenstander en het licht valt uit. Aantal minuten later gingen de lichten weer aan en zag het publiek een herboren RVV zegevieren. Afgelopen weekend kende een identiek scenario.

De eerste twee sets speelde RVV een puike wedstrijd en voelde dat het de bovenliggende partij was. Vooral opvallend was het sterke aanvalsspel van Ken Rovers. In nood kon spelverdeler Ron de Mooij de bal bij Rovers inleveren en die toverde het om in een score.

Met een 2-0 voorsprong (25-23 en 25-19) wilde de ploeg zo graag die belangrijke derde set ook binnenhalen. Alleen het vertoonde niveau moet dan echt omhoog. Limac serveerde sterk en kreeg vat op de Katwijkse patronen en bleef zelf foutloos. Tot grote frustratie van de RVV-ers lukte het de Limburgers steeds om via touche uit te scoren. Daar tegenover stonden te veel individuele fouten aan eigen kant.

Trainer/coach Sven Walleze probeerde met wissels en time-outs het tij te keren en dat lukte aardig. RVV haakte aan, maar vergat alleen niet door te drukken. Limac pakte verdiend de derde set (21-25). In aanloop naar de vierde set was RVV voornemens om niet nog een set weg te geven, helaas was dat in de puntenverhouding niet te zien. Lang gaat het gelijk op, maar Limac was sterker in de eindfase. Doordat de scores bij RVV uitbleven, gingen de kopjes hangen en hielden de Katwijkers het niet droog. Ook de vierde set dus voor de zuiderlingen (21-25).

“Rijp voor de slacht”, moest Limac gedacht hebben en lang leek het daar ook naar uit te zien. RVV had blokkerend en verdedigend zijn zaken niet genoeg op orde. Limac ging met een 5-8 voorsprong de veldwissel in. Vervolgens kwam de hulp uit onverwachte hoek. De klok sloeg vervolgens 20.15 uur en de lichten gingen uit. Limac serveerde nog snel, maar dit punt telde niet meer.

Met een telefoontje naar het Sportbedrijf deden de lichten het binnen luttele minuten. Als uit een powernap ontwaakt vlamde RVV als in de eerste twee sets. Terwijl de mannen van Limac het slaap nog uit de ogen wreven, had RVV de achterstand al weer goed gemaakt. Een prachtig kill block van Gilbert Vivo was daarin een hoogtepunt. Heel even waande Ken Rovers zich de afmaker van de wedstrijd door een bal uit de kluts rustig in het achterveld te tikken, maar de arbiter wist het zeker, de bal was buiten de lijnen. Het volgende punt was het wel raak en pakte RVV nipt de thuiswinst.

Komend weekend een echte derby op het programma. Habithuis RVV speelt aankomende zaterdag om 15:00 uur in de Vliethorst tegen Gemini Kangeroes uit Voorschoten. Gemini staat weliswaar vierde in de competitie, maar met een wedstrijd minder nog wel zonder setverlies. We verwachten in ieder geval een wedstrijd waar de vonken vanaf zullen knallen.