Hoe houd je een overhemd mooi wit? | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr
Zakelijk gezien

Hoe houd je een overhemd mooi wit?

  Zakelijk

Witte overhemden en deze mooi wit houden is een kunst. Overhemden verkleuren het snelst onder de oksels. Dit komt doordat men transpireert of door het gebruik van de verkeerde deodorant. Het ziet er niet mooi uit als je op een belangrijke meeting zit en je arm omhoog steekt en dat men vervolgens de geel gekleurde vlekken onder de oksels ziet. Daarnaast is het zonde om het overhemd om deze reden weg te gooien. Er zijn verschillende methodes om deze vlekken uit het heren overhemd te verwijderen. Benieuwd naar hoe je dit doet? Lees dan snel verder.

Je kunt verschillende wasmiddelen gebruiken om het overhemd weer stralend wit te krijgen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen middelen met chloor en middelen zonder chloor. Sommige methodes zijn beschadigend voor kwetsbare stoffen. Zorg ervoor dat je altijd het etiket van het overhemd bekijkt, voordat je begint. 

Wasmiddelen met chloor

Je kunt chloorbleekmiddel gebruiken om witte kleding te behandelen. Chloorbleekmiddel is een krachtige witmaker. Een vereiste bij het gebruik van chloorbleekmiddel is dat het overhemd in zijn geheel wit is. Heb je een wit overhemd met een contrast in de boord of een ander kleur knoopje? Gebruik dan geen chloorbleekmiddel, maar een ander middel. Hanteer de volgende stappen bij het gebruik van chloorbleekmiddel:

- Lees altijd eerst de etiketten van het overhemd of het overhemd geschikt is voor het gebruik van chloorbleekmiddel
- Doe het overhemd in de wasmachine met de wasmiddelen die je altijd gebruikt
- Voeg 180 ml chloorbleekmiddel toe Was het overhemd
Het overhemd ziet er vervolgens stralend wit uit.

Wasmiddelen zonder chloor

Je kunt ook wasmiddelen zonder chloor gebruiken om je overhemden weer mooi wit te krijgen. Chloorvrije bleek gebruikt zuurstof of waterstofperoxide om het overhemd weer wit te maken. Chloorvrije bleek is veiliger dan chloorbleek. Dit komt omdat chloorvrije bleek zachter is. Hanteer de volgende stappen bij het gebruik van chloorvrije bleek:

- Lees altijd eerst de etiketten van het overhemd of het overhemd geschikt is voor het gebruik van chloorvrije bleek
- Maak een oplossing van het chloorvrije bleekproduct volgens de instructies van de fles
- Laat het overhemd een nacht in de oplossing liggen
- Was het overhemd de volgende dag met het normale wasprogramma
- Extra: voeg 120 ml gedistilleerde witte azijn toe voor een extra helder resultaat
Het overhemd zit er weer mooi wit uit. Deze methode werkt ook voor plaatselijke behandeling zoals de gele vlekken onder de oksels.

Hoe kun je gehele vlekken voorkomen?

Je kunt gehele vlekken onder de oksels enigszins voorkomen door het gebruik van de juiste deodorant of door een T-shirt onder het heren overhemd te dragen. Qua deodorant is het verstandig om deodorant zonder aluminium te kopen. Dit vermindert de gele vlekken. Let ook op de hoeveelheid deodorant die je aanbrengt. Als je in één keer veel aanbrengt, ontstaan vlekken sneller dan bij het gelijkmatig aanbrengen van deo.

Daarnaast kun je een T-shirt onder het overhemd aantrekken om gele vlekken te voorkomen.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>