Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr
Zakelijk gezien

BBQ-event Keurslagerij Vooys

  Zakelijk

Na 2 jaar een maandelijkse (BBQ) workshop waarbij in de winkel zo'n 15 gasten worden ontvangen, heeft Keurslagerij Vooys besloten het dit jaar eens anders aan te pakken. Een soort workshop XXL oftewel, een BBQ-event. Het was al een paar weken BBQ weer, de verwachtingen waren goed. Dus gepland voor donderdag 22 juni: een BBQ event op het strand bij Beachclub het Wantveld.


Zo net na de vaderdag, bleek het een prima vaderdag kado, dit bleek ook wel uit de opkomst. Van de 120 gasten was 95 procent man. Voor de vrouwen valt hier nog wel een slag te slaan. Misschien is er een keer animo voor een lady's night?

Al een aantal weken heeft keurslagerij Vooys iedere week twee andere BBQ specialiteiten. Om naast het het sateetje en de speklap eens wat anders te proberen, zijn ze nu gesprongen in een 'Groot Vlees' concept. Vlees van hun eigen Rivierenlander rund en varken en Gildehoen kip worden aangevuld met vlees van het Iberico varken en Black Agnus rund. Producten als porchetta, Iberico Secreto, Black Agnus shortribs, BBQ bacon en nog vele andere kwamen deze avond aan bod.

De opzet van deze avond was om alle gasten twaalf "andere" producten te laten proeven. Er waren op het terras zes werkeilanden gecreëerd ieder met een grillmaster met twee barbecues. Iedere grillmaster bereidde twee producten op een Kamado BBQ en een Weber. Belangrijk met grotere stukken vlees is dat je de deksel van je BBQ gebruikt, je hoeft hiervoor echt geen dure Kamado aan te schaffen. Het gaat prima op ieder ander systeem.

Bij iedere grillmaster kreeg je een half uur uitleg en natuurlijk genoeg te proeven van de twee producten. Na een half uur ging je naar de volgende grillmaster. Leuk was wel dat mannen vooral van "stoer" vlees houden. De Black Agnus shortribs en de Côte de Boeuff, beide een stuk vlees met flink bot doet vele mannen watertanden. Er waren BBQ gasten die het heerlijk vinden om vier tot acht uur lang voor een BBQ te zitten om een groot stuk vlees, low en slow te bereiden. Andere gasten vinden een half uur lang genoeg, maar ook dat kan. Een aantal artikelen kun je voorbewerkt verkrijgen in de winkel. Zoals bijvoorbeeld de shortribs en pulled pork. Low en slow product binnen een uur klaar. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor het om en om grillen van een Secreto .

Voor ieder wat wils en een zeer geslaagde avond, en zeker voor herhaling vatbaar.

 

Reageer als eerste

Wat vindt u?

De verkiezingen komen er aan. Ik ga stemmen?Reageren!