Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr
Zakelijk gezien

BLACC vraagbaak voor het MKB

  Zakelijk

"Wel meer persoonlijke aandacht, niet meer risico"

Ooit was hij partner van een bedrijf met 80 medewerkers, maar accountant en administratieconsulent Rian Blankert koos bewust voor kleinschalige service en persoonlijke aandacht. Sinds 2012 heeft hij zijn eigen bedrijf. Samen met zijn twee personeelsleden is hij vraagbaak en sparringpartner voor het MKB.

Door Esdor van Elten

Eigenlijk belandde hij min of meer bij toeval in de financiële dienstverlening. "Oorspronkelijk kom ik uit de horeca. Omdat er in de winter minder te doen was deed ik in die periode een administratieve studie. Toen op een gegeven moment een accountantskantoor naar personeel zocht heb ik gesolliciteerd en werd tot mijn verbazing aangenomen."

Generalist

Vervolgens haalde Blankert zijn praktijkdiploma, MBA, SPD en uiteindelijk AA kwalificatie. "De lange route", zoals hij dat noemt. Het bedrijf waar hij werkte groeide. Blankert werd partner. Toen na een fusie het bedrijf nog groter werd besloot hij terug te keren naar de basis: "Bezig zijn met klanten. Ik ben een generalist. Ik heb kennis van fiscaliteit, loonadministratie en juridische zaken. Ik wil als een spin in het web het hele proces kunnen bewaken. In deze kleine setting kan dat. En ik kan mijn klanten het belangrijkste bieden dat ik heb: persoonlijke aandacht."

Persoonlijke begeleiding

Natuurlijk kun je bij BLACC terecht voor alle voorkomende accountantsdiensten: "ik heb een eigen loonadministratie en beschik over een scala aan specialisten en/of collega's als iets buiten mijn eigen expertise ligt." Waar Blankert zich ècht op toelegt is het sparren met de ondernemer: : Ik wil ondernemers helpen om te groeien. Daarom kom ik maandelijks bij de meeste klanten langs. Aan de hand van de cijfers bepalen we de route. De tijd dat we alleen achteraf de cijfers komen controleren is definitief voorbij. Als accountant ben je nu meer een persoonlijk begeleider van de ondernemer. Voor hen is het belangrijk dat ze voortdurend op de hoogte zijn van de meest recente ontwikkelingen in hun bedrijf en in hun branche, maar dat zij ook prognoses en begrotingen kunnen maken. Met mijn ervaring kan ik hen dan helpen om de koers bij te stellen."

Aandacht

Klein is fijn, vindt Rian Blankert dus. "Maar vergis je niet: net zoals grote kantoren heb ik ook gewoon te maken met wet- en regelgeving Ik moet jaarlijks mijn studiepunten halen en als ik wegval, moet een andere accountant het over kunnen nemen. Je hebt bij mij wèl meer persoonlijke aandacht, maar niet meer risico!"

BLACC accountant en adviseur

Nijverheidstraat 6
2222 AV Katwijk

071 3030141

rblankert@blacc.nl

www.blacc.nl

Reageer als eerste

Wat vindt u?

De verkiezingen komen er aan. Ik ga stemmen?Reageren!