Ramona van der Harst is hier een tegenstander te snel af.
Ramona van der Harst is hier een tegenstander te snel af. Foto: pr

Rijnvogelvrouwen maken valse start

Sport Sport

Het werd voor Rijnvogels niet de start van de jaargang die het op voorhand had gehoopt. Halverwege de tweede helft werd binnen een paar minuten de zaak uit handen gegeven en dat leek toch erg veel op wat er vorig seizoen in Amsterdam gebeurde. Rijnvogels stak niet in haar beste pak en speelde met weinig passie in de duels, maar mocht zich zeker niet de mindere noemen op deze voetbalmiddag. Helaas liet het scorebord na 90 minuten wat anders zien, Wartburgia zegevierde wederom met 0-2.

Het was schaken voor de thee en naar mate de tijd verstreek leek Rijnvogels meer het heft in handen te nemen zonder tot echt grote kansen te komen. Eenmaal werd Justine Jansen aan het werk gezet vanaf links en tweemaal mocht Kim Zethof vanaf rechts de brommer aan zetten en het spel voor de goal opstarten. Helaas net niet precies genoeg voor een echte kans. Aan de andere kant twee standaardsituaties die voor optisch gevaar zorgden.

Na de pauze bleef het spelbeeld hetzelfde echter was het Wartburgia door meer duels te winnen die een beter woordje mee ging spreken. Rijnvogels speelde veel te lief en de meeste 50/50-situaties vielen in het voordeel uit van de Amsterdammers. Dat is iets wat snel beter moet wil het een woordje mee gaan spreken in de Topklasse. Het liet zich afbluffen bij een vrije trap links in de zone en Wartburgia mocht na zo’n 65 minuten voor het eerst juichen.

Niet veel later kwamen zij op een nog comfortabelere voorsprong door een hoge bal die achter de verdediging werd gelegd en de Rijnvogel defensie een aanvaller over het hoofd zag. Hierna moest de thuisploeg in de tegenaanval en ging het vlammetje meer branden. De Kooltuinbewoners zagen een schot van uitblinker Ramona van der Harst geblokt worden na goed doorkomen van Kim Zethof en een vrije trap van Romy Speelman op de kruising belanden.

Helaas deed Rijnvogels zichzelf in deze wedstrijd te kort. Het zal uit een ander vaatje moeten gaan tappen in agressiviteit en duelkracht, want er staat een surplus aan voetbalkwaliteiten op het veld. Volgende week reist de Rijnvogelkaravaan naar Eindhoven om de degens te kruisen met deze titelkandidaat. In het vorige treffen met de blauw-witten was een mooie 3-0 overwinning het gevolg. Een uitstekende talisman voor volgende week, als dat gebeurt kan Rijnvogels elke opponent in de Topklasse verslaan en de wil opleggen.